Τζόκοβιτς: “Ήταν μια φανταστική σεζόν”

Η ήττα στο τελευταίο ματς της σεζόν, όσο και σκληρή να ήταν, δεν μπορεί να επηρεάσει τη φοβερή χρονιά του Νόβακ Τζόκοβιτς

Τον Νοέμβριο του 2017 ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρακολουθούσε το ATP Finals από το σπίτι του καθώς το πρόβλημα τραυματισμού στον αγώνα, τον είχε αφήσει εκτός δράσης από το Wimbledon.

Η απουσία αυτή σε συνδυασμό με τα μέτρια αποτελέσματα, στην επιστροφή του στο tour, τον έφεραν μέχρι και το Νο22 του κόσμου, τον Μάιο του ’18.

Από το

γρασίδι και μετά, όμως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς άρχισε να θυμίζει τον παλιό καλό Νόλε του 2011, τότε που με δυσκολία του έπαιρνες, έστω κι έναν πόντο.

Το τελευταίο πεντάμηνο ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, με αποκορύφωμα την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, χάρη στους δύο Grand Slam τίτλους σε Wimbledon και US Open.

Μετά το Wimbledon, ο Νόλε έκανε τρεις ήττες, όλες από εκπροσώπους της νέας γενιάς. Από τον 20χρονο Τσιτσιπά στο Rogers Cup, απ’τον 22χρονο Κατσάνοφ στον τελικό του Paris Masters και χθες από τον 21χρονο Σάσα Ζβέρεφ, στον τελικό του ATP Finals.

Παρά την ήττα από τον Γερμανό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να νιώθει παρά μόνο υπερηφάνεια για όσα κατάφερε φέτος.

“Μπαίνοντας στην indoor εποχή, ο στόχος μου ήταν να τερματίσω στο Νο1 του κόσμου. Το κατάφερα. Γενικά ήταν μια φανταστική σεζόν που θα πρέπει να είμαι υπερήφανος γι’αυτή” είπε ο Σέρβος μετά την ήττα με 6-4, 6-3 από τον εκπληκτικό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

“Προφανώς και κανένας δεν θέλει να χάνει. Βάζεις τα δυνατά σου και προσπαθείς για το καλύτερο. Όμως, την ίδια στιγμή, υπάρχει μια μεγαλύτερη εικόνα και προοπτική. Όταν ξεπερνάς το συναίσθημα της ήττας, σου μένουν όλα τα θετικά. Αυτό συμβαίνει και με εμένα και σίγουρα έχω πολλά θετικά το τελευταίο εξάμηνο”

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW

The post Τζόκοβιτς: “Ήταν μια φανταστική σεζόν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα