Η ώρα των υπερβάσεων!

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσουν τα πιο δυνατά τους τεστ την Παρασκευή στη Μελβούρνη όντας πανέτοιμοι να κάνουν μεγάλες υπερβάσεις!

Η ώρα για τα μεγάλα ματς!

Ακόμα μια “ελληνική” μέρα ξημερώνει στη Μελβούρνη την Παρασκευή (18/1) με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να είναι έτοιμοι για το βήμα παραπάνω που θα τους οδηγήσει μια ανάσα από τη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά!

Η πορεία των δύο παιδιών στη Μελβούρνη είναι ήδη θετική, ωστόσο, αν έρθει νίκη στον τρίτο γύρο τότε μιλάμε για μια

απόλυτα επιτυχημένη πορεία και ό,τι παραπάνω έρθει φυσικά θα είναι ένα πολύ ευχάριστο bonus!

Το έργο των δύο Ελληνόπουλων δεν θα είναι εύκολο όμως…

Ξεκινώντας από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ξεκινά από νωρίς, 02:00 GR αντιμετωπίζοντας έναν απίστευτα βελτιωμένο τενίστα τους τελευταίους 12 μήνες, το Νο19 του ταμπλό, Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Ο 26χρονος Μπασιλασβίλι είναι ένας εξαιρετικός και πολύ δυναμικός baseliner που διαθέτει πολύ ποιοτικό σερβίς, οπότε, το ματς αναμένεται να είναι ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο τενίστες που, ούτως ή άλλως, είναι πολύ κοντά στην κατάταξη.

Ο Στέφανος έχει αποδείξει, από την περσινή του πορεία στο τουρ, ότι λατρεύει τις προκλήσεις και μένει αν δούμε, αν μπροστά στο ελληνικό κοινό της Μελβούρνης δώσει ακόμα μια αφορμή για…συρτάκι και χορό στους Έλληνες ομογενείς!

Και αν το ματς του Στέφανου δεν έχει το ξεκάθαρο φαβορί, η Μαρία Σάκκαρη, επίσης στις 02:00 GR είναι σίγουρα το outsider κόντρα στην εξαιρετική Άσλεϊ Μπάρτι.

Η Νο15 του ταμπλό Αυστραλή τενίστρια είναι από τις πιο σταθερές παίκτριες του τουρ την τελευταία διετία, παίζει στη χώρα της και θέλει όσο τίποτα άλλο να φτάσει στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά.

Από την άλλη η Σάκκαρη, που έχει “κολλήσει” στον τρίτο γύρο σε όλα τα Grand Slam που έχει αγωνιστεί ψάχνει ξεκάθαρα την υπέρβαση που θα την στείλει για πρώτη φορά στις “16”.

Θα χρειαστεί υπομονή, τέλειο συνδυασμό ελέγχου και επιθετικότητας από τη βασική γραμμή καθώς η Μπάρτι είναι εκπληκτική baseliner και δεν θα χαρίσει πολλούς πόντους στη Μαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάκκαρη ανοίγει το πρόγραμμα στη Rod Laver Arena!

Η μέρα περιλαμβάνει φυσικά ξανά τους “αιώνιους” που, μέχρι στιγμής δεν έχουν χάσει ούτε σετ και δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, στο…τρίτο επεισόδιο κόντρα σε Αυστραλό αυτήν την εβδομάδα, αντιμετωπίζει την πρόκληση του young gun Άλεξ Ντε Μινόρ στις 10:00 GR.

O Ντε Μινόρ ανέφερε από την off season ότι ήθελε να παίξει με τον Ναδάλ στην Αυστραλία και ιδού η ευκαιρία για τον γεμάτο αυτοπεποίθηση 19χρονο τενίστα που έχει επιβραβευτεί με night session στη Rod Laver Arena κόντρα στον θρύλο του αθλήματος.

Θα προβληματίσει όμως ουσιαστικά τον Ράφα;

Ξανά πρωί θα αγωνιστεί ο Ρότζερ Φέντερερ στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν (έπιασαν άραγε τα παράπονα για προνομιακή μεταχείριση του “Βασιλιά”)!

Στις 04:00 GR, ο Ρότζερ επίσης αγωνίζεται κόντρα σε young gun τενίστα, τον Αμερικανό big server Tέιλορ Φριτζ στην πρώτη τους ever αναμέτρηση.

Δεν σας φτάνουν αυτά τα ματς;

Το μενού έχει και άλλους σπουδαίους αγώνες!

Και ποιος καλύτερος από το τεράστιο ντέρμπι της κατόχου του τίτλου, Καρολίν Βοζνιάκι κόντρα στη Μαρία Σαράποβα στις 06:30 GR!

Δύο Grand Slam winners και πρώην Νο1 στον κόσμο θα τα δώσουν όλα για όλα απλά για την πρόκριση στον τέταρτο γύρο!

Τρία ακόμα ματς από το αντρικό ταμπλό αξίζουν της προσοχής σας.

Μιλάμε για τους αγώνες Βερντάσκο-Τσίλιτς (11:30 GR), Mπέρντιχ-Σβάρτζμαν (02:00 GR) και Μπαουτίστα Αγούτ-Κατσάνοφ (05:00 GR) όλοι πολύ “ανοικτοί” όσον αφορά στον τελικό νικητή.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Η ώρα των υπερβάσεων! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα