Νικήτρια η Μουγκουρούθα στο μεταμεσονύκτιο θρίλερ – VIDEO

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε στις 03:12 τοπική ώρα, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα επικράτησε της Γιοχάνα Κόντα μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι και προκρίθηκε εντυπωσιακά στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν…

Το κερασάκι στην τούρτα σε μια υπέροχη ημέρα με πολλά ωραία παιχνίδια, μπήκε μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο μετά τις 03:00 ολοκληρώθηκε η μονομαχία της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με την Γιοχάνα Κόντα, για τον 2ο γύρο του Major της Μελβούρνης, με νικήτρια την Ισπανίδα.

Χρειάστηκε 2 ώρες και 44 λεπτά το Νο18 του ταμπλό στην

Αυστραλία, για να επιβληθεί της Βρετανίδας αντιπάλου της με 6-4, 6-7(3), 7-5. Στην επόμενη φάση του θεσμού, η Μουγκουρούθα θα τεθεί αντιμέτωπη με την φορμαρισμένη Ελβετή, Τιμέα Μπασίνσκι.

“Είμαι έτοιμη για το πρωινό, νομίζω”, τόνισε στις δηλώσεις της το πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αμέσως μετά το μεταμεσονύκτιο θρίλερ στην Margaret Court Arena, και μάλλον δεν είχε κι άδικο.

Πάντως, το ότι δεν ενοχλήθηκε καθόλου από κάποιον τραυματισμό παρά τις σχεδόν τρεις ώρες αγώνα, λέει πολλά για την Μουγκουρούθα, που μάλλον έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της και μπορεί μετά από αυτή την εμφάνιση να ελπίζει σε πολύ καλή πορεία στον θεσμό.

Ένα μπρέικ ήταν ικανό να κρίνει το πρώτο σετ. Η Ισπανίδα έσπασε το σερβίς της Κόντα στο εναρκτήριο γκέιμ του αγώνα και στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμά της, μέχρι το τέλος, παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, οι δυο τενίστριες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τάι μπρέικ. Ανήκουστο πάντως, για γυναίκες να έχει γίνει μόλις ένα μπρέικ σε ματς γυναικών μετά από σχεδόν δυο σετ, και μάλιστα γεμάτα.

Στο τάι μπρέικ η Κόντα ήταν πιο ψύχραιμη και κερδίζοντας επτά από τους δέκα πόντους που παίχτηκαν, έφτασε στο 1-1, με την ώρα να έχει ήδη περάσει τις 02:00!

The late night fight rages on

Johanna Konta conjures up her best tennis after 2 a.m. in breaker to take the second set 7-6(3) and force a decider.#AusOpen pic.twitter.com/FZrqAAZkid

— #AusOpen (@AustralianOpen) 17 Ιανουαρίου 2019

Το ματς οδηγήθηκε σε τρίτο και καθοριστικό σετ. Εκεί, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, χρειάστηκε μόλις ένα μπρέικ για να πάρει τη νίκη. Όπως ακριβώς και στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης δηλαδή.

Η Ισπανίδα εκμεταλλεύτηκε την αλάνθαστη συμπεριφορά από την γραμμή του σερβίς, καθώς τελείωσε το ματς με 17/17 κερδισμένα σέρβις γκέιμς, και το μπρέικ που έκανε στο τελευταίο κομμάτι του ματς (6-5) της έδωσε την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

AUSTRALIAN OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Νικήτρια η Μουγκουρούθα στο μεταμεσονύκτιο θρίλερ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα