Η ανασκόπηση της 5ης μέρας στη Μελβούρνη!

Η τεράστια νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Νικολόζ Μπασιλασβίλι και το “κλείσιμο” του ιστορικού ραντεβού με τον Ρότζερ Φέντερερ στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν είναι αυτό που κρατάμε από την 5η μέρα αγώνων στη Μελβούρνη!

Ακάθεκτος ο Στέφανος στη Μελβούρνη και τώρα…Φέντερερ!

Τίποτα δεν σταματά τον Έλληνα τενίστα και στην αρχή της σεζόν 2019 και αν κάποιος καταφέρει τελικά να το κάνει, αυτός καλείται πλέον να είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ!

Και αυτό γιατί ο Στεφ, για τρίτο σερί ματς στη Μελβούρνη απόλεσε σετ

αλλά και πάλι αυτό δεν κατέστη δυνατό να του στερήσει τη νίκη καθώς αντιδρά αξιοθαύμαστα στις δύσκολες στιγμές αποδεικνύοντας και κόντρα στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι τον οποίο υπέταξε με 6-3, 3-6, 7-6(7), 6-4 φθάνοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τέταρτο γύρο Slam!

Και τι ωραιότερο πραγματικά από να αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ, πρώτη σε επίσημο αγώνα σε ένα ματς που ελάχιστα έχει να χάσει και πάρα πολλά να κερδίσει…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εντός τουρνουά αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη Μαρία Σάκκαρη που “κόλλησε” και πάλι στον καταραμένο τρίτο γύρο.

Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν ξεπέρασε το ούτως ή άλλως δύσκολο εμπόδιο της Άσλεϊ Μπάρτι ηττηθείσα με 7-5, 6-1 σε μια ακόμα πάντως ενθαρρυντική της πορεία σε Slam δίχως πάντως να κάνει ακόμα το βήμα παραπάνω.

Υπάρχουν όμως τρεις “ευκαιρίες” ακόμα αργότερα στη σεζόν…

Τον…χαβά τους οι Ρότζερ-Ράφα

Νέα γενιά και…κουραφέξαλα λένε ουσιαστικά οι δύο “αιώνιοι” Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ που “έσβησαν” άνετα τους Τέιλορ Φριτζ και Άλεξ Ντε Μινόρ αντίστοιχα.

Ο “Βασιλιάς” ήταν καθηλωτικός στη νίκη του με 6-2, 7-5, 6-2 και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να είναι το ίδιο κυριαρχικός κόντρα στο μεγαλύτερο τεστ που ακούει στο όνομα Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ακόμα πιο εμφατικά, ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Άλεξ Ντε Μινόρ που φάνηκε ότι θέλει ακόμα μπόλικα…ιδιαίτερα για να προβληματίσει τον “δάσκαλο”…

Ο 32χρονος Ισπανός ισοπέδωσε τον νεαρό Αυστραλό με 6-1, 6-2, 6-4 και πλέον, ένας τενίστας της δικής του “σειράς”, ο Τόμας Μπέρντιχ, καλείται, αν μη τι άλλο, να τον δυσκολέψει περισσότερο.

Και όμως, το’ χασε και αυτό ο Βερντάσκο

Ο,τι και να λέμε, το ματς της ημέρας ήταν η αναμέτρηση του Φερνάντο Βερντάσκο κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς που συγκαταλέγεται ήδη στη συλλογή των choking εμφανίσεων του Ισπανού τενίστα!

Ο 35χρονος Ισπανός προηγήθηκε του Κροάτη με 2-0 σετ, είχε match point στο σερβίς του στο τέταρτο σετ αλλά και πάλι… κατάφερε να μην κερδίσει χάνοντας εντέλει με 4-6, 3-6, 6-1, 7-6(8), 6-3 και φυσικά ο χαρακτηρισμός loser θα τον κυνηγάει ακόμα περισσότερο!

Δεν Μασά-ει!

Η Μαρία Σαράποβα όχι απλά δεν είναι “τελειωμένη” αλλά μπορεί να παίρνει μεγάλες νίκες που αποδεικνύουν ότι δεν “ξέχασε” το τένις!

Η 31χρονη Ρωσίδα πήρε το τεράστιο ντέρμπι κόντρα στην κάτοχο του τίτλου, Καρολίν Βοζνιάκι με 6-4, 4-6, 6-3 μία νίκη-τεράστια τόνωση στην ψυχολογία της και τώρα καλείται να αποδείξει κάτι άλλο: ότι δεν της έφτανε μόνο αυτό και εξακολουθεί να έχει πολύ μεγαλύτερες βλέψεις…

Κώστας Αϊτάκης

The post Η ανασκόπηση της 5ης μέρας στη Μελβούρνη! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα