Γιατί κάποιοι μισούν τόσο πολύ τον Τζόκοβιτς;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το Νο1 στο πλανήτη αυτή τη στιγμή και φυσικά κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι έχει πετύχει ως τώρα, ωστόσο μερικές του συμπεριφορές εξαιτίας της έντονης προσωπικότητας του, τείνουν να εκνευρίζουν πολλούς και να τον θεωρούν ως τον «κακό» της υπόθεσης.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας, έχει πετύχει τρομερά πράγματα στη διαδρομή του ως εδώ, κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο έχοντας απέναντι του τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ, κάτι το οποίο αν μη τι άλλο είναι μοναδικό. Η επιμονή του, η σκληρή δουλειά

και το ότι δεν τα παράτησε στις δυσκολότερες στιγμές της καριέρας του, τον επιβράβευσαν με τα ως τώρα επιτεύγματα του. Ωστόσο, όλα αυτά δεν αρκούν για να γίνεις αποδεκτός από τους πάντες και πολλές φορές ακόμη και χωρίς λόγο θα δεχθείς κριτική και θα θεωρηθείς ως ο «κακός» της υπόθεσης.

Ο Νόλε έχει δεχθεί κριτική αρκετές φορές, για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, ακόμη και για τα πιο ασήμαντα πράγματα που μπορούν να συμβούν μέσα στο court. Στη παρακάτω λίστα θα δούμε μερικούς από τους λόγους που ο Σέρβος τενίστας έχει σχολιαστεί με αρνητικό τρόπο.

Σπάσιμο ρακέτας

Ο 17 φορές κάτοχος Grand Slam, έχει σπάσει πολλές ρακέτες στην καριέρα του, εκδηλώνοντας τον εκνευρισμό του και εκτονώνοντας με αυτόν το τρόπο ίσως μια κακή στιγμή μέσα στο ματς. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος τενίστας στο κόσμο που έχει κάνει τέτοιο, ακόμη και ο Ρότζερ Φέντερερ στην αρχή της καριέρας του, τον έχουμε δει αρκετές φορές να κάνει κάτι ανάλογο.

Μπήκε ανάμεσα στους δύο (Fedal)

Καλώς η κακώς ένας πολύ ορατός λόγος για τον οποίο πολλοί δεν «συμπαθούν» τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι και ότι κατάφερε να σπάσει το κορυφαίο δίδυμο όλων των εποχών, Φέντερερ-Ναδάλ. Δεν μπορεί κάποιος να πει αποκλειστικά ότι ζούμε στην εποχή των δύο, καθώς ο Σέρβος, στη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχτισε τον δικό του μύθο μέσα στο κόσμο του τένις, δημιουργώντας τις καταστάσεις και τις συνθήκες για να φτάσει και γιατί όχι να ξεπεράσει τους μεγάλους του αντιπάλους. Είναι δύσκολο από τον κόσμο, σε οποιοδήποτε άθλημα ακόμη, να μπορέσει να αποδεχθεί την παρουσία τριών κορυφαίων προσωπικοτήτων, πόσο μάλλον όταν έχει συνηθίσει στο άκουσμα των δύο, του Φέντερερ και του Ναδάλ. Όμως ο Τζόκοβιτς, με το «σπαθί» του και απόλυτα δικαιολογημένα έχει καταφέρει να βρίσκεται πια και αυτός στο επίκεντρο, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και όντας πια αυτός ο Νο1 στο κόσμο.

Η εκρηκτική του προσωπικότητα

Δεν είναι λίγες οι φορές που Νόβακ Τζόκοβιτς, κατηγορήθηκε για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και τον τρόπο με τον οποίο πολλές φορές αντιδρούσε με τους πανηγυρισμούς του. Ωστόσο, μάλλον αυτό μπορεί και να θεωρηθεί υπερβολικό ορισμένες φορές και γιατί να είναι τόσο παράλογο ένας αθλητής τόσο υψηλού επιπέδου, να εξωτερικεύει πολλές φορές τα συναισθήματα του με έντονο τρόπο; Μιλάμε για έναν άνθρωπο πάνω απ’ όλα, ο οποίος έχει τις κακές του και τις καλές του στιγμές. Ένα ρομπότ μόνο θα μπορούσε να μην εκδηλώνεται και να μην αντιδράει σε καταστάσεις που είναι δυσαρεστημένο.

Ο Σέρβος, έτσι ξεκίνησε τη καριέρα του, έτσι τη συνεχίζει και έτσι θα την ολοκληρώσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Θα ήταν άδικο να κρίνουμε οποιαδήποτε του συμπεριφορά μέσα στο court. Άλλωστε, είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει αρκετά αποδεικνύοντας το πολλές φορές έμπρακτα, δωρίζοντας χρήματα και βοηθώντας κόσμο σε δύσκολους καιρούς.

Ας μην αναλωθούμε λοιπόν, στο ότι ο Τζόκοβιτς σπάει ρακέτες ή πανηγύρισε πιο έντονα εκείνη τη φορά, αλλά να δεχθούμε και αυτή τη πλευρά, του «ανταγωνιστικού» Σέρβου τενίστα, ο οποίος δεν θέλει να χάνει ποτέ και διεκδικεί με οποιονδήποτε τρόπο τη νίκη μέσα court, ενώ παράλληλα στην καθημερινή του ζωή είναι και αυτός ένας απλός άνθρωπος που δεν προκαλεί, ούτε δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν, αντιθέτως μάλιστα προσφέρει πολλά περισσότερα.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Γιατί κάποιοι μισούν τόσο πολύ τον Τζόκοβιτς; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα