Για την ιστορία και το χρυσό

Ο μεγάλος τελικός στο γυναικείο ταμπλό του Ολυμπιακού τουρνουά τένις, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Η Ελβετή, Μπελίντα Μπέντσιτς, Νο12 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, θα αντιμετωπίσει την Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Νο42 κόσμου, με φόντο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ηττημένη θα

συμβιβαστεί με το αργυρό μετάλλιο, ενώ Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) και Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία) θα τεθούν αντιμέτωπες στον μικρό τελικό, με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο. Χρονικά, πρώτος θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός, στις 10:30GR.

Περίπου στις 12:00GR θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στη Μπέντσιτς και την Βοντρούσοβα. Οι δυο τενίστριες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους δυο φορές στο παρελθόν και μετράνε από μια νίκη στο Η2Η τους (1-1).

Μάλιστα και οι δυο μονομαχίες τους έχουν λάβει χώρα σε hard courts. Τον Μάρτιο έγινε η πιο πρόσφατη συνάντησή τους, με την Βοντρούσοβα να κερδίζει με ανατροπή τον μεταξύ τους αγώνα για τον 3ο γύρο του Miami Open.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, ξεχωρίζουν φυσικά οι δυο μάχες του Νόβακ Τζόκοβιτς για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Σέρβος αρχικά, στις 09:00GR, θα δώσει τον μικρό τελικό του στο μονό ανδρών, αντιμετωπίζοντας τον Ισπανό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Την τελευταία φορά που οι δυο τους χρειάστηκε να κοντραριστούν σε hard court event, το τέλος ήταν επεισοδιακό, με τον Νόλε να ηττάται με disqualifiquation, στο πλαίσιο των “16” του US Open 2020.

Περίπου στις 11:00GR του Σαββάτου, ο Τζόκοβιτς, με παρτενέρ τη Νίνα Στογιάνοβιτς, θα αντιμετωπίσουν το Αυστραλέζικο δίδυμο των Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι, στον μικρό τελικό του μικτού διπλού.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Για την ιστορία και το χρυσό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα