Γερμανικό… “ΟΧΙ”! – VIDEO

15:45 3/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ένα μεγάλο “ΟΧΙ” φώναξε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος τον απείλησε με οδυνηρό αποκλεισμό στην φάση των “16” του Ρολάν Γκαρός. Ο Γερμανός έδειξε στόφα μεγάλου τενίστα ΞΑΝΑ και με μεγάλη ανατροπή στα πέντε σετ, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν!

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μπορεί να χρειάστηκε να κάνει την τρίτη συνεχόμενη ανατροπή του στα πέντε σετ, στο φετινό Ρολάν Γκαρός, όμως δεν φοβήθηκε

ούτε στο ελάχιστο το φάσμα του αποκλεισμού και προκρίθηκε σε βάρος του Κάρεν Κατσάνοφ, στους “8” καλύτερους της διοργάνωσης.

Μεγάλη εμφάνιση από έναν μεγάλο παίκτη για ακόμη μια φορά. Αποφασισμένος για το κάτι παραπάνω στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, ο Γερμανός έδειξε την κλάση του εκ νέου και έριξε στο καναβάτσο με 4-6, 7-6(4), 2-6, 6-3, 6-3 τον Ρώσο, Νο38 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, για να περάσει στην δεύτερη εβδομάδα του θεσμού.

Say hello to the #RG18 Quarterfinals A. Zverev. pic.twitter.com/MdRxdOUMPX

Tennis Channel (@TennisChannel) 3 Ιουνίου 2018


Ο “Σάσα” χρειάστηκε 3 ώρες και 32 λεπτά για να επιβληθεί του σκληροτράχηλου Κατσάνοφ, όμως το έκανε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, δείχνοντας πως είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα φέτος.

Το Νο3 του κόσμου, έμεινε δυο φορές πίσω με σετ από τον εμπνευσμένο 22χρονο ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, όμως δεν πτοήθηκε, μάζεψε τα κομμάτια του και αφού γύρισε από μερικές, πολύ δύσκολες καταστάσεις, τελικά έφυγε θριαμβευτής από το “Σουζάν Λενγκλέν”.

Πλέον, στρέφει την προσοχή του στον πρώτο προημιτελικό της καριέρας του σε Major διοργάνωση, που θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ, στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι της φάσης των “8” την ερχόμενη εβδομάδα.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι στην φετινή διοργάνωση έχει το… άστρο που δεν είχε στα προηγούμενα Grand Slam της καριέρας του και αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί, ή θα “κλατάρει” από την υπερπροσπάθεια των πρώτων γύρων στην συνέχεια.



Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση κόντρα στον Ρώσο, “σπάζοντας” το σερβίς του Κατσάνοφ στο εναρκτήριο γκέιμ του αγώνα. Βέβαια, το προβάδισμά του δεν κράτησε για πολύ, μιας και ο 22χρονος έκανε το μπρέικ μπακ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από εκεί και πέρα, οι δυο αθλητές πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4 του πρώτου σετ, χωρίς να απειλεί ο ένας τον άλλον με μπρέικ πόιντ. Στο ένατο γκέιμ του αγώνα, ο Ζβέρεφ δημιούργησε τρία μπρέικ πόιντς, όμως δεν μπόρεσε να πάρει εκ νέου κεφάλι στο ματς με τον Κατσάνοφ να την γλιτώνει και να κάνει το 4-5.

Λίγες στιγμές αργότερα, ότι δεν κατάφερε να κάνει το Νο3 του κόσμου, το έκανε το Νο38 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Κατσάνοφ δημιούργησε κι εκείνος τρία μπρέικ πόιντς, άρα και σετ πόιντς, και με την τρίτη του ευκαιρία “έσπασε” το σερβίς του Ζβέρεφ κάνοντας το 4-6 υπέρ του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για το 0-1 στα σετ!

.@KarenKhachanov makes a statement.

Wins opening against No. 2 seed A. Zverev.

Live now→ https://t.co/tPoe44C26q pic.twitter.com/mZE4Yoo4sX

Tennis Channel (@TennisChannel) 3 Ιουνίου 2018

Το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ήταν πολύ πιο επεισοδιακό. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έβγαλε αντίδραση, ανέβασε ρυθμό στο παιχνίδι του και προηγήθηκε με 5-4 για να πάρει τις μπάλες στα χέρια του και να σερβίρει για την ισοφάριση σε 1-1.

Έλα που όμως ο Κατσάνοφ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Ρώσος αφού πρώτα έσωσε τρία σετ πόιντς, σε ένα τρομερό γκέιμ, αξιοποίησε, επιτέλους, την πέμπτη(!) του ευκαιρία σε αυτό το γκέιμ για να κάνει το 5-5 και έβαλε εκ νέου φωτιά στο σετ.

Λίγα λεπτά αργότερα το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Ζβέρεφ ήταν πιο ψύχραιμος. Ήθελε όσο τίποτα την ισοφάριση και την κατέκτησε. Από τα πέντε σερβίς του, ο Κατσάνοφ κέρδισε μόλις έναν πόντο και αυτό ήταν καθοριστικό για την έκβαση του τάι μπρέικ.

Ο Γερμανός κέρδισε το σετ με 7-4 και ισοφάρισε σε 1-1 μετά από 55 λεπτά γεμάτα σπουδαίου τένις στο δεύτερο κομμάτι του ματς.

Not so fast @KarenKhachanov.

A. Zverev evens out the match at 1-1. #RG18 pic.twitter.com/VklwXXlP36

Tennis Channel (@TennisChannel) 3 Ιουνίου 2018

Στο τρίτο σετ, αν και φαινόταν πως ο Γερμανός θα μπει έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του μετά και την ισοφάριση, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ένας απόλυτος συγκεντρωμένος Κάρεν Κατσάνοφ “ισοπέδωσε” τον Γερμανό και πήρε προβάδισμα με 1-2 σετ!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος έκανε δυο συνεχόμενα μπρέικ στο 1-1 και το 3-1 υπέρ του, διεύρυνε το προβάδισμά του σε 5-1 και μετά από λίγες στιγμές “έκλεισε” σερβίροντας το σετ με 6-2, βάζοντας δύσκολα στον “Σάσα”, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Γαλλικό Όπεν έμεινε με 1-2 πίσω στα σετ.

Talk about a response!@KarenKhachanov takes the lead 2-1. #RG18 pic.twitter.com/XUyV5lGBUf

Tennis Channel (@TennisChannel) 3 Ιουνίου 2018

Πλέον, ο Ζβέρεφ θα έπρεπε να ανέβει ένα βουνό για να την γλιτώσει και πάλι και να προκριθεί στον πρώτο προημιτελικό της καριέρας του. Όμως, μόνο να δυσκολεύτηκε δεν φάνηκε από εκεί και έπειτα.

Παίζοντας φοβερό τένις για τα επόμενα δυο σετ, ο “Σάσα” έκανε την σπουδαία ανατροπή. Πρώτα όμως, θα έπρεπε να σώσει δυο σερί μπρέικ πόιντς του Κατσάνοφ στο 2-2 του τέταρτου σετ. Σημείο πέρα για πέρα καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς.

Στο 3-2 υπέρ του, ο Γερμανός επέστρεψε από το 40-15 του Κατσάνοφ, δημιούργησε δυο ευκαιρίες για μπρέικ, από τις οποίες αξιοποίησε την μια και εν τέλει πήρε το προβάδισμα που έψαχνε με 4-2 και μετέπειτα με 5-2, για να κλείσει σερβίροντας με 6-3 το τέταρτο σετ και να στείλει ματς του σε πέμπτο και deciding set για τρίτη σερί φορά στο τουρνουά!

NOW this is a match! #RG18 pic.twitter.com/Grnp32zR3Y

Tennis Channel (@TennisChannel) 3 Ιουνίου 2018

Στο πέμπτο σετ ήταν απλά ο κυρίαρχος της αναμέτρησης. Ο Κατσάνοφ, εμφανώς επηρεασμένος από την εξέλιξη του τέταρτου κομματιού της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να δυσκολέψει καθόλου τον Γερμανό ο οποίος έφυγε θριαμβευτής από το “Λενγκλέν”.

Μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του σετ και στην συνέχεια επιβλητικά κερδισμένα σέρβις γκέιμς για τον Ζβέρεφ, συνέθεσαν την τρομερή εμφάνισή του στο πέμπτο σετ, το οποίο ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα “σπάσιμο” του σερβίς του Κατσάνοφ, από το Νο3 του κόσμου.

Ο “Σάσα” χωρίς ίχνος κούρασης στο παιχνίδι του κέρδισε με 6-3 κι αυτό το σετ και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που σήμανε την πρώτη του πρόκριση στους “8” μιας Grand Slam διοργάνωσης.

5-3 in the 5th!

A. Zverev is one game away from the Quarters! #RG18 pic.twitter.com/Gz13gTzfFG

Tennis Channel (@TennisChannel) 3 Ιουνίου 2018


Κυριακή 3/6: 4ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

A.Zverev (Germany) beat Kachanov (Russia) 4-6, 7-6(4), 2-6, 6-3, 6-3

Thiem (Austria) beat Nishikori (Japan) 6-2, 6-0, 5-7, 6-4

French Open Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Γερμανικό… “ΟΧΙ”! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα