Γεννημένος για μεγάλα πράγματα – VIDEO

Την ίδια ώρα που άλλοι 17χρονοι ετοιμάζονται για την έξοδο της βραδινής Παρασκευής, ο Φελίξ Οζέρ Αλιασιμέ άφηνε το αποτύπωμά του στο ATP World Tour

Τι σπουδαίος τρόπος να ολοκληρώνεις την πρώτη νίκη της καριέρας σου επίπεδο ATP World Tour

https://www.tennis24.gr/wp-content/uploads/2018/03/felix-indianwells.mp4

Ο 17χρονος Φελίξ Οζέρ Αλιασιμέ, Νο169 στον κόσμο, έγινε το

κεντρικό πρόσωπο της 2ης ημέρας των αγώνων στο πρώτο Masters της σεζόν, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση και νίκη με 6-2, 7-6(4) επί του συμπατριώτη του, Βάσεκ Πόσπισιλ, για τον 1ο γύρο του BNP Paribas Open!

Προερχόμενος από τα προκριματικά, ο υπερταλαντούχος Καναδός σημείωσε την πρώτη του μεγάλη νίκη και σίγουρα όχι τελευταία, στο κατάμεστο Court 2 των εγκαταστάσεων του Indian Wells Tennis Garden της Καλιφόρνια, επιβεβαιώνοντας το μεγαλείο του ταλέντου του!

Κυριαρχόντας στο σερβίς, με 11 άσους και υψηλά ποσοστά κερδισμένων πόντων στα service game του, ο Αλιασιμέ έσωσε και τα τρία break point του 27χρονου Πόσπισιλ, Νο75 της παγκόσμιας κατάταξης, παίρνοντας πανάξια πρόκριση στους “64” του θεσμού εκεί όπου θα συναντήσει έναν άλλον συμπατριώτη του, τον Μίλος Ράονιτς!

“Πιστεύω έκανα ένα τέλειο 1ο σετ. Έπαιξα επιθετικά και σέρβιρα πολύ καλά. Για κάποιον λόγο στο 2ο σετ ήμουν πιο νευρικός, όσο έβλεπα τη νίκη να πλησιάζει. Προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμος. Το σερβίς μου με βοήθησε να κερδίσω κάποιους κρίσιμους πόντους και δεν επέτρεψα στον Βάσεκ να μου κάνει break. Στο tie break έπαιξα πραγματικά καλά και ίσως ήταν το κλειδί της νίκης” δήλωσε ο γεννημένος στο Μόντρεαλ από πατέρα Τογκολέζο και μητέρα Καναδέζα, άσος.

Ο Φελίξ Οζέρ Αλιασιμέ, απασχολεί την τενιστική επικαιρότητα από όταν ήταν 14 ετών, όταν έγινε ο πρώτος τενίστας γεννημένος τη δεκαετία 2000 που μπήκε στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Πέρυσι, ο Αλιασιμέ ήταν 17 ετών, 1 μηνός και 5 ημερών όταν “έσπασε” το Top200 και έγινε μόλις ο 4ος νεαρότερος τενίστας που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Μόνο οι Ναδάλ, Χιούιτ και Γκασκέ το είχαν καταφέρει σε μικρότερη ηλικία…

“Πριν δύο χρόνια, δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι τώρα θα βρίσκομαι εδώ και θα μιλάω σε εσάς, βρισκόμενος στο 2ο γύρο ενός Masters τουρνουά. Έπαιζα ακόμα στα juniors. Η μετάβαση ήταν πολύ γρήγορη για μένα, οπότε μου είναι απίστευτο που έγινε τόσο νωρίς. Σαν παιδί, αυτές είναι οι στιγμές που ονειρεύεσαι και τα τουρνουά που θέλεις να παίζεις” είπε στη συνέντευξη Τύπου ο 17χρονος Καναδός.

Για τον αγώνα με τον Μίλος Ράονιτς στο 2ο γύρο, ο Αλιασιμέ είπε: “Είναι συναρπαστικό να παίζεις με κάποιον που παρακολουθούσες μεγαλώνοντας. Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω τα σερβίς του και να μείνω κοντά του. Είναι συναρπαστικό…”

Από την υπόλοιπη δράση την Πέμπτη στο Indian Wells, ξεχωρίσει η νίκη του επίσης NextGen ATP, Άλεξ ντε Μινάρ με 3-6, 7-6(3), 7-6(5) επί του Ζαν Λεναρντ Στρουφ.

Ο 19χρονος Αυστραλός, Νο141 στον κόσμο που αγωνίζεται με wild card στη διοργάνωση, σημείωσε την πρώτη του Masters νίκη και θα αντιμετωπίσει το Νο6 του ταμπλό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στο 2ο γύρο.

Τον qualifier Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ που κέρδισε με 6-3, 1-6, 6-1 τον επίσης qualifier Βρετανό, Κάμερον Νόρι θα αντιμετωπίσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο tour, μετά την επέμβαση στον αγκώνα.

Ο Γκάελ Μονφίς επικράτησε 6-3, 6-3 του Μάθιου Έμπντεν και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 16-Τζον Ίσνερ στον επόμενο γύρο.

INDIAN WELLS MASTERS DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

The post Γεννημένος για μεγάλα πράγματα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα