Γενεύη: Σπουδαία ανατροπή και “8άδα” ο Κοκκινάκης

Ο Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε από το 1-6, 3-5 με το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Φεντερίκο Ντελμπόνις (Νο62) και κερδίζοντας 11 από τα τελευταία 16 games του αγώνα, απέκλεισε τον Αργεντινό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Geneva Open!

Απίθανη ανατροπή για τον Ελληνοαυστραλό, ο οποίος πέτυχε back to back νίκες στο χώμα, για 1η φορά μετά το Roland Garros 2015 και προκρίθηκε στον παρθενικό προημιτελικό της καριέρας του, σε

χωμάτινη διοργάνωση της ΑΤΡ.

Μετά από 2 ώρες και 30 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο Κοκκινάκης επικράτησε του πολύπειρου αντιπάλου του με 1-6, 7-5, 7-5 και στους “8” θα αντιμετωπίσει τον Νο2 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος σε 56 λεπτά κέρδισε 6-3, 6-1 τον Μπενουά Περ (Νο67).

Πρωτοφανές blackout στα μέσα του 2ου set έπαθε ο Ντελμπόνις, που έχασε από το 1-6, 3-5 και μετά, τους 16 από τους 19 πόντους που παίχτηκαν sto 2o σετ, το απώλεσε και έδωσε στον Κοκκινάκη την ευκαιρία να πετύχει μια τρομερή ανατροπή.

Και ο Θανάσης, τα κατάφερε. Μόλις στο 3ο του ματς στη φετινή χωμάτινη σεζόν, ο 26χρονος βρήκε τον τρόπο να φύγει νικητής από το court με ανατροπή, πανηγυρίζοντας έξαλλα την επιτυχία του.

Αυτός θα είναι ο 3ος προημιτελικός του Κοκκινάκη σε ΑΤΡ θεσμό, μέσα στο 2022, μετά από εκείνη την ονειρική πορεία που έκανε στις αρχές της χρονιάς, στην Αδελαΐδα, όπου έφτασε στα ημιτελικά του Adelaide 1 Open και κατέκτησε λίγες ημέρες αργότερα, τον τίτλο στο Adelaide 2 Open.

Οι προημιτελικοί στο Geneva Open

Γκασκέ – Μάιρζακ
Ιβάσκα – Σόουζα
Οπέλκα – Γκρίκσπουρ
Ρουντ – Κοκκινάκης

GENEVA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Γενεύη: Σπουδαία ανατροπή και “8άδα” ο Κοκκινάκης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα