Ολυμπιακός: Οι αριθμοί που κάνουν τη διαφορά!

Η διαφορά των 19 βαθμών που απέκτησε ο Ολυμπιακός απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ στη φετινή Super League είναι αφοπλιστική για κάθε αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας των Πειραιωτών. Οι “ερυθρόλευκοι” χωρίς να ενθουσιάσουν με την απόδοση τους, ήταν πιο αποτελεσματικοί, στηρίχθηκαν στην ποιότητα του ρόστερ και άντεξαν την όποια πίεση δέχτηκαν απ’ τους διώκτες

του, οι οποίοι σταδιακά κατέρρευσαν προς το φινάλε της κούρσας.

Η συνολική στατιστική απεικόνιση του Ολυμπιακού (σε όλες τις διοργανώσεις) είναι καλύτερη απ’ τον ανταγωνισμό σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 1,56 γκολ σε κάθε ματς με xgoals 1.63, την ώρα που οι αντίπαλοι του στη Super League μέτρησαν 0.92 γκολ σε κάθε ματς.

Οι Πειραιώτες μέτρησαν 12.61 σουτ σε κάθε ματς, με το 37.7% να καταλήγει στην εστία. Αντίστοιχα οι υπόλοιπες ομάδες είχαν 9.44 σουτ εκ των οποίων κατέληξε στην εστία το 33.9%. Ο Ολυμπιακός κατά μέσο όρο μέτρησε 460.28 πάσες με ευστοχία που έφτασε στο 84.8%. Οι πρωταθλητές διατήρησαν την κατοχή μπάλας με μέσο όρο στο 54.34%. Σε ό,τι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε 198.67 μονομαχίες με κερδισμένες απ’ αυτές το 49.5%. Οι αντίπαλοι του είχαν 198.67 με επιτυχία 47%.

Πολλές φορές οι αριθμοί έχουν μικρή σημασία, ωστόσο στην περίπτωση του φετινού Ολυμπιακού αποκαλύπτουν πως κατάφερε να αποκτήσει αυτή τη μεγάλη διαφορά, χωρίς να εντυπωσιάσει. Με όπλα τη συνέπεια, τη χημεία και το σταθερό πλάνο του Μαρτίνς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός,olybiakos