WTA: Eντείνονται οι σκέψεις για “πάγωμα” βαθμολογίας στο Wimbledon

Η μεγάλη διαφωνία που υπάρχει από μεγάλο μέρος των παικτών απέναντι στο Wimbledon για την απόφασή του να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους να συμμετάσχουν φέτος στο τουρνουά, συνεχίζει να εντείνεται, με την WTA να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο “παγώματος” της βαθμολογίας στο Λονδρέζικο Slam.

O διευθύνων σύμβουλος της WTA,

Στιβ Σάιμον, κατέθεσε και επίσημα την πρόταση αυτή σε συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/5), το οποίο μάλιστα είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από ενεργές τενίστριες.

Όπως αναμένεται, η WTA δεν θα σταθεί μόνο στο Wimbledon, με τα υπόλοιπα Βρετανικά τουρνουά να έχουν την ίδια μοίρα σε περίπτωση που ψηφιστεί αυτό το μέτρο. Οι παίκτριες έχουν φυσικά και άλλες επιλογές για τουρνουά στο γρασίδι, μιας και στο καλεντάρι βρίσκονται επίσης διοργανώσεις σε Βερολίνο, Χερτόγκενμπος και Αμβούργο.

Η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας καθώς θα λάβει χώρα ψηφοφορία από το Συμβούλιο της WTA, και το Συμβούλιο των Παικτών.

Η διεξαγωγή του Wimbledon χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, με μοναδικό έπαθλο το χρηματικό, το παρομοιάζει με τουρνουά… επίδειξης και όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό, η ATP να μπει σε παρόμοιες συζητήσεις. Το Wimbledon θα διεξαχθεί 29 Ιουνίου με 10 Ιουλίου.

Δανάη Μασκαλέρη

The post WTA: Eντείνονται οι σκέψεις για “πάγωμα” βαθμολογίας στο Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
WTA, Eντείνονται, “πάγωμα”, Wimbledon,WTA, Enteinontai, “pagoma”, Wimbledon