Φορτσάτος Ράφα στα ημιτελικά! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ αντιμετώπισε προβλήματα μόνο στο πρώτο σετ από έναν κουρασμένο Φερνάντο Βερντάσκο που “παρέδωσε πνεύμα” όσο προχωρούσε το ματς από την υπερπροσπάθεια των διπλών αγώνων της Πέμπτης.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχασε μόλις δύο (!) games σε σκάρτες δύο ώρες τένις στους δύο αγώνες που έδωσε την Πέμπτη για δεύτερο και τρίτο γύρο στο Masters της Ρώμης.

Αντίθετα, ο Φερνάντο Βερντάσκο έπαιξε δύο εξαντλητικά τρίσετα κόντρα σε Τιμ

και Κατσάνοφ που ξεπέρασαν τις τέσσερις ώρες αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος Ισπανός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση κόντρα στον Ράφα, όσο το ματς προχωρούσε οι δυνάμεις τον εγκατέλειπαν και έδωσαν την ευκαιρία στον Ναδάλ να κυριαρχήσει και να ολοκληρώσει εντυπωσιακά τον προημιτελικό με 6-4, 6-0.

Και, τώρα, έχει τη δική του ευκαιρία εκδίκησης απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά που τον απέκλεισε ακριβώς στον ίδιο γύρο, στα ημιτελικά, την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη!

Έναν Τσιτσιπά που θα είναι πολύ ξεκούραστος μιας και προκρίθηκε άνευ αγώνα μετά την απόσυρση του Ρότζερ Φέντερερ από το τουρνουά λόγω προβλήματος στο δεξί πόδι.

Με τρία bagel έχει φιλοδωρήσει μέχρι στιγμής τους αντιπάλους στο Rome Masters ο θρυλικός Ράφα, ένα κόντρα στον Σαρντί και από ένα κόντρα σε Μπασιλασβίλι και Βερντάσκο!

Η αλήθεια είναι ότι ο Βερντάσκο, όσο είχε δυνάμεις στο πρώτο σετ, αποδείχτηκε απειλή για τον Ράφα.

Το forehand του Ισπανού εξαπέλυε “ρουκέτες” στην αρχή της αναμέτρησης με τον Ράφα να έχει μπει κάπως παθητικά στο παιχνίδι περιμένοντας περισσότερο από τον συμπατριώτη του να αστοχεί παρά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Ναδάλ έμεινε πίσω με 1-3 αλλά ο Βερντάσκο, κάπου εκεί, άρχισε τα αβίαστα λάθη ενώ η απόδοση του Ράφα άρχισε να βελτιώνεται ως ένα βαθμό.

Ισοφάρισε σε 3-3 αλλά στο 4-4 βρέθηκε με απειλή σε τριπλό break point (0-40), με τον Βερντάσκο να έχει πιθανή ευκαιρία να σερβίρει για το σετ.

Η υλοποίηση όμως των break point ήταν το πολύ αρνητικό σημείο του Νάντο σε όλο το ματς της Παρασκευής, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 1/9…

Προφανώς και δεν έκανε εκεί το σπάσιμο σερβίς και εντέλει δεν ξαναπήρε ούτε game σε όλο τον αγώνα μιας και μετά ήταν εμφανώς σε κακή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Ο Ράφα, παρά το γεγονός ότι άργησε κάπως να μπει στον ρυθμό του ματς ενώ έκανε μερικά λάθη που δεν μας έχει συνηθίσει, όσο κράτησε έναν επιθετικό ρυθμό δίχως να περιμένει από τον αντίπαλο να αστοχήσει, ήταν πολύ καλός και θα το χρειαστεί, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, απέναντι στις ανελέητες επιθέσεις που θα επιχειρήσει να του κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς με συνταγή…Μαδρίτης!

Το να κερδίσεις μια φορά τον Ναδάλ στο χώμα είναι πάρα πολύ δύσκολο, το να το κερδίσεις σε back to back τουρνουά φαντάζει αδιανόητο αλλά αυτό θα επιχειρήσει να κάνει ο 20χρονος πρωταθλητής απέναντι στον Ισπανό που δεν μοιάζει, ούτε είναι, ανίκητος πλέον στο χώμα…

Συνέτριψε τον Νισικόρι ο Σβάρτζμαν!

Και εκεί που έλεγες ότι ο Κέι Νισικόρι, επιτέλους, θα κάνει μια καλή πορεία σε ένα χωμάτινο Masters, ήρθε ο Ντιέγο Σβάρτζμαν να τον “πετάξει” εκτός Ρώμης με εντυπωσιακό τρόπο!

Ο βραχύσωμος Αργεντινός προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά χωμάτινου Masters μετά την επιβλητική νίκη του με 6-4, 6-2 επί του “σαμουράι” που πέραν ενός ημιτελικού στη Βαρκελώνη, λίγα πράγματα επέδειξε και στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

Παρασκευή, 17/5: Προημιτελικοί Rome Masters

Tsitsipas (Greece) beat Federer (Switzerland) by walkover
Nadal (Spain) beat Verdasco (Spain) 6-4 6-0
Schwartzman (Argentina) beat Nishikori (Japan) 6-4 6-2

ATP INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Φορτσάτος Ράφα στα ημιτελικά! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα