Φερέρο: “Ο Κάρλος είναι γεννημένος γι’ αυτά τα τουρνουά”

Ο Χουαν Κάρλος Φερέρο, ο “αρχιτέκτονας” της μεγάλης επιτυχίας του Κάρλος Αλκαράθ, μίλησε για τον 19χρονο Ισπανό τονίζοντας ότι για εκείνον δεν ήταν έκπληξη η κατάκτηση του US Open και πως ο Αλκαράθ είναι γεννημένος για τέτοια τουρνουά. 

Ο Κάρλος είναι γεννημένος για τέτοια τουρνουά.” δήλωσε ο Φερέρο. 

“Από την πρώτη φορά που δούλεψα μαζί του, είδα πως ήταν διαφορετικός από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Είναι μεγάλος μαχητής. Ποτέ δεν τα παρατάει. Το είδαμε αυτό και στους αγώνες του με τον Τσίλιτς, τον Σίνερ και

με τον Τιάφο”, 

“Δεν με εξέπληξε ο τίτλος, γιατί ξέρω ότι είχε το επίπεδο. Μπορεί να ήταν έκπληξη για όλους, όχι όμως για μένα, γιατί τον βλέπω κάθε μέρα στην προπόνηση και ξέρω για τι είναι ικανός. Ήμουν σίγουρος πως αν δεν ερχόταν φέτος, θα γινόταν το 2023. Έγινε τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.”

“Σε μια άλλη μου συνέντευξη είχα πει πως βλέπω τον Κάρλος και τον Σίνερ να κυριαρχούν τα 10 επόμενα χρόνια. Υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες, όπως οι Ζβέρεφ, Τιμ, Ρουντ και Τσιτσιπάς, αλλά με όλο το σεβασμό προς εκείνους, αυτό πιστεύω.”

“Πιστεύω πως ο Κάρλος είναι στο 60% του παιχνιδιού του. Ακόμα έχει περιθώρια για να βελτιωθεί. Το ξέρει και ξέρει πως πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά. Επειδή έφτασε στο Νο.1, δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται περισσότερη προπόνηση. Πρέπει να συνεχίζεις τη δουλειά, αν θες να κερδίζεις τουρνουά. Μπορεί να βελτιωθεί στο σερβίς και στις επιστροφές. Μπορεί να βελτιώσει μικρές λεπτομέρειες σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του. Έχει τρωτά σημεία όπως και όλοι, οπότε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτά.”

“Ο στόχος μου είναι να τον κάνω να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα όλοι θα έχουν μεγάλο κίνητρο για να τον κερδίσουν. Δεν ξέρω πόσα Grand Slams μπορεί να κερδίσει στο μέλλον, όμως πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Αυτό θα το δούμε.”

The post Φερέρο: “Ο Κάρλος είναι γεννημένος γι’ αυτά τα τουρνουά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φερερό, “Ο Κάρλος,ferero, “o karlos