Davis Cup Finals: Καθοδόν για Βαλένθια ο Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποχαιρέτησε τη Νέα Υόρκη και με τον πρώτο του Grand Slam στις αποσκευές του, κατευθύνεται προς τη Βαλένθια προκειμένου να βοηθήσει την πατρίδα του στις υποχρεώσεις της Ισπανίας για το Davis Cup Finals που ξεκινάει την Τετάρτη στη Βαλένθια.

Το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παρά την κούραση από τις δύο εξαντλητικές εβδομάδες στις ΗΠΑ,

θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της Ισπανίας για τη φάση των ομίλων του Davis Cup (13-18 Σεπτεμβρίου).

Η Ισπανία είναι στο Group B μαζί με Σερβία, Καναδά και Ν.Κορέα και ο Κάρλος Αλκαράθ θα είναι ο μπροστάρης της ομάδας του Σέρτζι Μπρουγκέρα.

“Όλοι ξέραμε ότι θα συμβεί αργά ή γρήγορα” είπε ο Μπρουγκέρα για τον θρίαμβο του 19χρονου στο US Open και συνέχισε: “Όμως, ο τρόπος που κέρδισε τρία ματς σε 5 σετ ήταν μια απίστευτη προσπάθεια, τόσο από πλευράς πνευματικής δύναμης όσο και σωματικής. Είναι ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία που καταλαμβάνει το Νο1 της κατάταξης και δεν υπάρχουν λόγια γι’αυτό.

“Θα έρθει την Τρίτη στη Βαλένθια και ελπίζω να είναι σε θέση να αγωνιστεί” πρόσθεσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής των Ισπανών.

Η Ισπανία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Davis Cup την Τετάρτη (14/09) αντιμετωπίζοντας τη Σερβία η οποία ταξίδεψε στη Βαλένθια χωρίς το μεγάλο της αστέρι, Νόβακ Τζόκοβιτς. Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με τον Καναδά (16/09) και τέλος κόντρα στη Ν.Κορέα (18/09).

Η τελική φάση knock-out του Davis Cup θα διεξαχθεί 22-27 Νοεμβρίου στη Μάλαγα

“Τα λέμε του χρόνου Νέα Υόρκη. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστώ τη φανέλα της Ισπανίας στη Βαλένθια” έγραψε στο αποχαιρετιστήριο tweet από τη Νέα Υόρκη ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλα και Μαρσέλ Γκρανογέρς τα υπόλοιπα μέλη της Ισπανικής αρμάδας.

See you next year NYC! Con ganas de defender la camiseta de en Valencia! Allá vamos! pic.twitter.com/dusMoLKxYw

— Carlos Alcaraz (@carlosalcaraz) September 12, 2022

The post Davis Cup Finals: Καθοδόν για Βαλένθια ο Αλκαράθ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα