Φερέρο: “Δεν συγκρίνεται με κανέναν ο Ναδάλ”

Ο 17χρονος Κάρλος Αλκαράζ πήρε την πρόκριση για το Αυστραλιανό Όπεν, που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου και θα αγωνιστεί στην Μελβούρνη ως ο νεότερος παίκτης του κυρίως ταμπλό. Αξιοσημείωτο είναι ότι θα συμμετάσχει σε Major τουρνουά πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Κάρλος επί του παρόντος βρίσκεται στην 141η θέση της κατάταξης ΑΤΡ μετά την πρώτη του νίκη σε ATP τουρνουά το 2020 και την κατάκτηση τριών τίτλων Challenger. Ο νεαρός Ισπανός συνεργάζεται με τον πρώην No.1 του κόσμου Χουάν Κάρλος

Φερέρο. Ο πρωταθλητής του Roland Garros 2003 καθοδηγεί τον νεαρό Ισπανό κατά τη διάρκεια των πρώτων του επαγγελματικών βημάτων. Ο Φερέρο προσπαθεί να τον κράτα μακριά από μεγάλες προσδοκίες και τον ωθεί να εστιάζει στο παιχνίδι του και την βελτίωση του.

Στον Χουάν Κάρλος αρέσει το γεγονός ότι ο Αλκαράζ έχει γίνει ο πιο πολυσυζητημένος νεαρός τενίστας. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην θέλει να τον συγκρίνει με κανέναν, ειδικά με τον 20 φορές πρωταθλητή Grand Slam Ραφαέλ Ναδάλ.

“Είναι αναπόφευκτο να μην γίνονται συγκρίσεις, αλλά όσο λιγότερες πραγματοποιούνται, τόσο το καλύτερο. Είναι αδύνατο να τον συγκρίνεις με τον Ραφαέλ Ναδάλ. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον Κάρλος ήρεμο και συγκεντρωμένο στο παιχνίδι του. Το σημαντικότερο για τον ίδιο αυτή την στιγμή είναι να εργαστεί σκληρά. Τα επιτεύγματα και οι αριθμοί θα έρθουν στο μέλλον.

Προσπαθούμε να τον απομακρύνουμε από τις μεγάλες λίστες με ρεκόρ και τις συγκρίσεις, σε αυτό το στάδιο της καριέρας του το μόνο που θα μπορούσαν να του προσφέρουν είναι πίεση. Το θετικό είναι ότι ο Κάρλος παραμένει επικεντρωμένος στο παιχνίδι του και δουλεύει σκληρά για κάθε νίκη”, δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Φερέρο.

Γιάννης Μαύρος 

The post Φερέρο: “Δεν συγκρίνεται με κανέναν ο Ναδάλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα