AO: Τεράστιο πρόβλημα λόγω των κρουσμάτων Covid-19

Ένα τεράστιο πρόβλημα καλείται να διαχειριστεί το πρώτο Grand Slam της σεζόν μετά τον “μύλο” που έχει προκύψει λόγω της αναγκαστικής αυστηρής καραντίνας 47, μέχρι σήμερα, τενιστών, για δύο εβδομάδες.

Τα πρώτα τεράστια προβλήματα που θα αναγκαστεί, με κάποιον τρόπο, να διαχειριστεί το Αυστραλιανό Όπεν, μόλις ξεκίνησαν.

Δυστυχώς, η κατάσταση ξέφυγε με τις πρώτες αφίξεις στην Αυστραλία μιας και εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα Covid-19 σε δύο αεροπλάνα που μετέφεραν συνολικά 47 συμμετέχοντες στη διοργάνωση

(μεταξύ των οποίων και η Μαρία Σάκκαρη) και πλέον ανακύπτει ένα τεράστιο ζήτημα.

Όλοι αυτοί οι αθλητές θεωρούνται στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού και καλούνται να μείνουν σε απίστευτα αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων, περιορισμένοι στο δωμάτιό τους χωρίς τη δυνατότητα προπόνησης!

Όλα αυτά, την περίοδο που όλοι οι αθλητές φορτσάρουν την προετοιμασία τους ώστε να είναι πανέτοιμοι για την έναρξη του πρώτου μεγάλου ραντεβού του τένις το 2021 και εδώ είναι που προκύπτει ένα ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μερικοί τενίστες θα προπονούνται κανονικά όλες αυτές τις δύο εβδομάδες και άλλοι καθόλου, γεγονός που κάλλιστα μπορεί να επηρεάσει τις αγωνιστικές τους επιδόσεις στη Μελβούρνη.

“Μας είχαν πει ότι το αεροπλάνο θα χωριζόταν σε τμήματα των 10 ατόμων, και αν κάποιος ήταν θετικός, θα έμπαιναν σε καραντίνα μόνο τα 10 άτομα, όχι όλο το αεροπλάνο. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού μετά από δύο εβδομάδες δίχως καθόλου κίνηση για έναν αθλητή” ανέφερε η Αλιζέ Κορνέ.

“Δεν έχω πρόβλημα να μείνω σε ένα δωμάτιο 14 μέρες και να βλέπω Νέτφλιξ! Είναι σαν διακοπές για μένα! Αλλά δεν γίνεται να επιστρέφεις για να παίξεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό τουρνουά δίχως να κάνεις προπόνηση για τόσο καιρό. Αυτό είναι το πρόβλημα” ανέφερε η Σοράνα Κιρστέα.

Παρόμοια άποψη με της Κιρστέα εξέφρασαν και οι Μπρούνο Σοάρες και Τζοάνα Κόντα.

Διαρκείς συζητήσεις μεταξύ των παικτών και του Australian Open γίνονται από το πρωί του Σαββάτου αλλά η αλήθεια είναι ότι τα χέρια του ΑΟ είναι “δεμένα” όσον αφορά στο θέμα της καραντίνας ενώ μία εκ νέου αναβολή της διοργάνωσης θα δημιουργήσει νέα τεράστια προβλήματα στο καλεντάρι της ATP που με τόσο κόπο έχει οργανωθεί μέχρι και τα τέλη Μαρτίου.

Κώστας Αϊτάκης

The post AO: Τεράστιο πρόβλημα λόγω των κρουσμάτων Covid-19 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα