Φέντερερ: Σκληρή μάχη για να προλάβει το Αυστραλιανό Όπεν

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά τα δύο χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε μέσα στη χρονιά, φαίνεται σε πολύ οριακό σημείο για το αν θα είναι τελικά σε θέση να προλάβει το πρώτο μεγάλο τουρνουά στην Αυστραλία το 2021.

Ο κορυφαίος Ελβετός αθλητής, θα δώσει μάχη με τον χρόνο, ώστε να μπορέσει να βρίσκεται όσο γίνεται πιο έτοιμος ενόψει του πρώτου σπουδαίου τουρνουά μέσα στη νέα χρονιά.

Ο Φέντερερ είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι παρά τις κάποιες ενοχλήσεις που έχει, θα είναι έτοιμος για το Αυστραλιανό Όπεν,

ωστόσο τα πράγματα φαίνονται να έχουν αλλάξει κάπως.

”Πίστευα ότι θα είμαι στο 100% της κατάστασης μου τον Οκτώβριο, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος ακόμη.”

Το Αυστραλιανό Όπεν αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18-31 Ιανουαρίου, τα πράγματα λόγω Covid-19 έχουν αλλάξει και απ’ ότι φαίνεται το τουρνουά θα οδηγηθεί στις 8 – 21 Φεβρουαρίου.

Ίσως ακόμη και αυτή η καθυστέρηση πάντως, να μην είναι αρκετή για τον Ρότζερ Φέντερερ, ώστε να βρεθεί ξανά στην κατάσταση που πρέπει για να αγωνιστεί.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι το 2017 ο Ελβετός είχε καταφέρει να κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν, μετά από αποχή έξι μηνών, λόγω παρόμοιου προβλήματος στο γόνατο. Τότε και όντας στα 36 του έτη, είχε καταφέρει στον μεγάλο τελικό να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ σε πέντε σετ.

”Είναι μια μάχη με τον χρόνο για να προλάβω το Αυστραλιανό Όπεν. Σίγουρα το να μετατεθεί για τις 8 Φεβρουαρίου θα με βοηθούσε,” δήλωσε ο κάτοχος 20 Grand Slam.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Φέντερερ: Σκληρή μάχη για να προλάβει το Αυστραλιανό Όπεν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα