Τζόκοβιτς: “Πιστεύω στον εαυτό μου, ξέρω τι χρειάζεται να κάνω” (vids)

O κορυφαίος τενίστας στον κόσμο και κάτοχος του τίτλου στο Roland Garros Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε ενόψει της πρεμιέρας του στο χωμάτινο Slam, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα φαβορί για φέτος και για το πως η εμπειρία θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.

“Όταν μιλάμε για φαβορί για το Roland Garros και το χώμα, ξέρουμε ότι ο Ναδάλ

πρέπει να είναι πάντα στην κορυφή, λόγω των ρεκόρ του, ιδιαίτερα σε αυτό το τουρνουά.

Μετά έχουμε τον Αλκαράθ, ο οποίος προφανώς είναι το επίκεντρο του ανδρικού τένις τους τελευταίους τέσσερις ή πέντε μήνες για έναν μεγάλο λόγο. Είχε κάποια τεράστια άλματα προς τα πάνω στις βαθμολογίες και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει είναι εκπληκτικά για κάποιον τενίστα της ηλικίας του. Έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα πολύ μπροστά τους τελευταίους πέντε, έξι μήνες.

Αισθάνομαι ότι είμαι πάντα σε αυτή τη μάχη για να παλέψω για οποιοδήποτε τρόπαιο Grand Slam. Πιστεύω στις δικές μου ικανότητες να φτάσω μακριά και να παλέψω για ένα από τα πιο διάσημα τρόπαια στον κόσμο του τένις. Ως υπερασπιστής του τίτλου φυσικά πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω ξανά. Το να σκέφτομαι τις αναμνήσεις από την περσινή χρονιά είναι κάτι που προφανώς μου δίνει κουράγιο και κίνητρο για να προσπαθήσω να το επαναλάβω, αν μπορώ να το πω αυτό.

Προφανώς κάθε εποχή και κάθε χρονιά στο τένις είναι διαφορετική. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που θέλουν να πάρουν αυτό το τρόπαιο. Το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό. Νομίζω ότι η εμπειρία του να είσαι στο τουρ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα βοηθά στο να ξέρεις πώς να ξοδεύεις ενέργεια στο γήπεδο μετά τον αγώνα, να βγάζεις τη σωστή ένταση, να διαχειρίζεσαι ό,τι συμβαίνει και εκτός γηπέδου, και να κορυφώνεις την κατάλληλη στιγμή.

Στα best-of-five ματς προφανώς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το Grand Slam νομίζω ότι ξυπνά τόσα πολλά κίνητρα και συναισθήματα σε έναν τενίστα. Είναι το όνειρο πολλών παικτών του τένις να κερδίσουν ένα Grand Slam. Γι’ αυτό, ξέρετε, δεν μπορείτε να υποτιμήσετε κανέναν ούτε και να συγκρίνουμε τις επιδόσεις των παικτών σε οποιοδήποτε άλλο τουρνουά με τις πιθανές επιδόσεις εδώ σε ένα Slam.

Γνωρίζοντας αυτό, αυτή είναι η προσέγγισή μου με σεβασμό προς τους παίκτες και το παιχνίδι και το τουρνουά, αλλά, πιστεύω στον εαυτό μου γιατί το έχω κάνει στο παρελθόν και ξέρω τι χρειάζεται, οπότε είμαι ενθουσιασμένος και ελπίζω να έχω άλλη μια υπέροχη χρονιά.”

Mental toughness of the highest order #RolandGarros | @DjokerNole pic.twitter.com/T1gQmjMFz0

Roland-Garros (@rolandgarros) May 20, 2022

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Γιοσιχίτο Νισιόκα στον 1ο γύρο του Roland Garros.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Τζόκοβιτς: “Πιστεύω στον εαυτό μου, ξέρω τι χρειάζεται να κάνω” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα