Έξαλλος με το κοινό στη νίκη του ο Σαποβάλοφ (vids)

18:44 9/5/2022 - Πηγή: Tennis24

O No16 στον κόσμο Ντένις Σαποβάλοφ πέτυχε μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στον Λορέντζο Σονέγκο (Νο28) μετά από ένα μαραθώνιο ματς που κράτησε 3 ώρες και 10 λεπτά! O Καναδός κατάφερε να φύγει θριαμβευτής από το κορτ με σκορ 7-6(5), 3-6, 6-3 μετά από ένα αδιανόητο ματς.

To πρώτο σετ διήρκησε 90 λεπτά (!) με τον Σαποβάλοφ να το κατακτά μετά από μεγάλη μάχη στο tie break, ενώ προηγουμένως είχε απολέσει προβάδισμα με break.

Letting

out his inner Capitoline Wolf @denis_shapo wins a titanic 91-MINUTE first set 7-6(5) vs Sonego at #IBI22 pic.twitter.com/7jLJwoAEKM

Tennis TV (@TennisTV) May 9, 2022

To συμβάν ωστόσο που σημάδεψε αρνητικά το ματς ήρθε στο 2ο σετ και συγκεκριμένα στο 4-3, 40-40 όπου σέρβιρε ο Καναδός. Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής έκανε overrule σε ένα call ενός από τους κριτές γραμμής με αποτέλεσμα να δοθεί ο πόντος στον Ιταλό. Αυτό εκνεύρισε τον Σαποβάλοφ που πλησίασε τον διαιτητή για να του δείξει το σημάδι και μάλιστα πέρασε από την άλλη πλευρά του φιλέ. Αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς οπότε ο διαιτητής του έδωσε code violation και επειδή ήταν το 2ο του στο ματς, αυτομάτως έγινε point penalty με το game να πηγαίνει στον Ιταλό.

Αμέσως ο Καναδός ζήτησε τον επόπτη του αγώνα για να κουβεντιάσει την ποινή, με το κοινό να τον αποδοκιμάζει σε όλη τη διάρκεια της συζήτησής τους. Ο Σαποβάλοφ σε εκείνο το σημείο ξεπέρασε τα όρια και φώναξε “Σκάστε” στο κοινό, χωρίς όμως να τιμωρείται και με 3η ποινή:

(@eurosport) pic.twitter.com/xvWWxwXWHu

— doublefault28 (@doublefault28) May 9, 2022

Το σετ κατέληξε στον Σονέγκο που ισοφάρισε στο ματς με τον Σαποβάλοφ να μην μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του.

Στο 3ο και καθοριστικό σετ ο Καναδός κατάφερε να συγκεντρωθεί και με ένα break στο 2o game, πήρε τελικά την πολύ δύσκολη νίκη και “σφράγισε το ραντεβού με τον Νο25 Νικολόζ Μπασιλασβίλι για τον 2ο γύρο της Ρώμης.

Μάλιστα στο τέλος του αγώνα ο Σαποβάλοφ απολογήθηκε στον διαιτητή, λέγοντάς του “Συγγνώμη, ξέρω ότι ακολουθείς τους κανόνες”

Keeping the home crowd quiet @denis_shapo gets through 7-6(5) 3-6 6-3 in a lively match against Sonego in Rome!#IBI22 pic.twitter.com/Vj6SEPGz6l

Tennis TV (@TennisTV) May 9, 2022

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Έξαλλος με το κοινό στη νίκη του ο Σαποβάλοφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα