Έβερτ: “Η Σφιόντεκ θα ανέβαινε στο Νο1 ακόμα κι αν συνέχιζε η Μπάρτι”

13:38 6/4/2022 - Πηγή: Tennis24

Την άποψή της ότι η Ίγκα Σφιόντεκ θα είχε ανέβει στο Νο1 του κόσμου ακόμα κι αν η Άσλεϊ Μπάρτι δεν αποσυρόταν από την ενεργό δράση, εξέφρασε η Κρις Έβερτ.

Την περασμένη Δευτέρα (4/4) η Σφιόντεκ ανέβηκε και επίσημα στο Νο1 του κόσμου και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο κερδίζοντας το Miami Open, εκμεταλλευόμενη την απόσυρση της Αυστραλής από την

ενεργό δράση.

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros το 2020, έχει ξεκινήσει εκπληκτικά τη φετινή σεζόν μετρώντας 17 σερί νίκες, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει και τα τρία πρώτα 1000άρια του 2022 σε Κατάρ, Καλιφόρνια και Φλόριντα. 

“Πάντα πίστευα το να κάνεις 7 σερί νίκες σε ένα Grand Slam ήταν πολύ δύσκολο και θα έπρεπε να είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά η Ίγακ έχει φτάσει τις 17!” , είπε η Αμερικανίδα. 

“Το να κάνεις 17 νίκες στη σειρά στο γυναικείο τένις είναι σχεδόν απίστευτο κι αυτό είναι που την κάνει τόσο ξεχωριστή παίκτρια και Νο1 του κόσμου. Νομίζω ότι ακόμα και αν η Άσλεϊ Μπάρτι να μην είχε αποσυρθεί, η Ίγκα θα είχε φτάσει στο Νο1 του κόσμου.”

“Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι συνεχίζει να είναι “πεινασμένη” κάτι το οποίο έχει και ο Κάρλος Αλκαράθ. Είναι τόσο αφοσιωμένη στο παιχνίδι της, τόσο συγκεντρωμένη που υποχρεώνει τον εαυτό της να είναι εκεί σε κάθε πόντο, κάθε στιγμή.”

“Και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχική δύναμη που έχει η οποία την ωθεί στην κορυφή. Αυτή τη στιγμή είναι η πιο σκληρή παίκτρια, είναι σε άλλο επίπεδο.”

“Όσον αφορά το παιχνίδι της, είναι τόσο εκρηκτικό. Έχει εκρηκτική κίνηση και χτυπήματα. Νομίζω ότι αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι δεν έχω δει καμία να είναι δυνατή τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Έχει και τα δύο αυτά συστατικά.”

“Η ένωση σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα μένει μόνο σε ένα Grand Slam, αλλά θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό.”

The post Έβερτ: “Η Σφιόντεκ θα ανέβαινε στο Νο1 ακόμα κι αν συνέχιζε η Μπάρτι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα