“Έτσι κέρδισα τον Φέντερερ!” – VIDEO

Λίγο πριν την έναρξη του Mubadala Championships στο Άμπου Ντάμπι όπου θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από κορυφαίους τενίστες για τη νέα σεζόν, ο Κέβιν Άντερσον θυμάται την απίστευτη ανατροπή που έκανε φέτος στο Wimbledon κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ!

Όταν βρίσκεσαι με 0-2 σετ πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ στο Wimbledon, βρίσκεσαι, το λιγότερο,

με ενάμισι πόδι εκτός τουρνουά.

Μόνο ένας τενίστας πριν από τον Κέβιν Άντερσον είχε καταφέρει να κερδίσει από αυτήν την απίστευτα δύσκολη συνθήκη τον “Βασιλιά” στο All England Club, ο Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά το 2011.

Και όμως, ο Νοτιοαφρικανός, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έκανε το απίστευτο.

Μεθοδικά και με απίστευτη αυτοκυριαρχία, έκανε την ανατροπή της σεζόν και πέτυχε τη μεγαλύτερη, το δίχως άλλο, νίκη της καριέρας του με 2-6, 6-7, 7-5, 6-4, 13-11 αποκλείοντας τον “Μαέστρο” στον δρόμο μέχρι τον τελικό του Wimbledon.

Ο Άντερσον εξηγεί πώς τα κατάφερε: “Ακόμα και στο 0-2, προσπάθησα να μην σκέφτομαι το σκορ. Έχανα μεν με 0-2 αλλά ήξερα ότι είχα παίξει πολύ καλά στο δεύτερο σετ ακόμα και αν το έχασα. Το κλειδί όταν χάνεις με 0-2 σετ είναι να μην σκέφτεσαι πώς θα κερδίσεις το ματς. Μόνο τον επόμενο πόντο”.

“Ιστορικά, τέτοιες ανατροπές είναι πολύ δύσκολες. Αυτό έχει στο μυαλό του και αυτός που κερδίζει. Πιο πολύ μου άρεσε ο τρόπος που διαχειρίστηκα τη νίκη” προσθέτει ο Άντερσον.

Και αυτό γιατί, δύο μέρες μετά, κέρδιζε στο απίστευτο μαραθώνιο ματς τον Τζον Ίσνερ μετά από έξι ώρες και 36 λεπτά για να προκριθεί στον δεύτερο τελικό Slam της καριέρας του όπου ήρθε φυσιολογικά το “στοπ” από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

O Άντερσον είναι μάλιστα ο τενίστας που θα “εγκαινιάσει” τρόπον τινά τη σεζόν 2019 το μεσημέρι της Πέμπτης στην αναμέτρηση με τον Χίον Τσουνγκ για την πρώτη μέρα αγώνων στο Άμπου Ντάμπι!

Κώστας Αϊτάκης

The post “Έτσι κέρδισα τον Φέντερερ!” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα