ΕΠΟΣ Σαμπαλένκα με ανατροπή και τελικό (vids)

08:58 8/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Για περίπου μια ώρα, οι Αμερικανοί έκαναν βάσιμα όνειρα για έναν ονειρεμένο all-American τελικό στο γυναικείο ταμπλό του US Open, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς την πρωταθλήτρια του Australian Open 2023.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα, μετά το κάκιστο ξεκίνημα στο δεύτερο ημιτελικό, ανέβασε στροφές και κατάφερε να ολοκληρώσει μια φοβερή ανατροπή κόντρα στη Μάντισον Κις, επικρατώντας της Αμερικανίδας με 0-6, 7-6(1), 7-6(10-5).

Έτσι,

το Σάββατο η Λευκορωσίδα θα αγωνιστεί κόντρα στην Κόκο Γκοφ για το βαρύτιμο τρόπαιο στο τελευταίο Major τη χρονιάς. Η 19χρονη Αμερικανίδα, λίγο νωρίτερα, κέρδισε την Καρολίνα Μούχοβα και προκρίθηκε στο δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας της.

Η Σαμπαλένκα δεν επηρεάστηκε από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο Arthur Ashe, κερδίζοντας τους περισσότερους κρίσιμους πόντους, ανατρέποντας μάλιστα το προβάδισμα με break της Κις τόσο στο 2ο όσο και στο 3ο σετ.

Η Μάντισον Κις έδειξε αδυναμία να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της, αποτυγχάνοντας να σερβίρει στο 5-4 του 2ου σετ για τη νίκη ενώ προηγήθηκε με 4-2 και στο καθοριστικό σετ της ημιτελικής αναμέτρησης.

Αφού επέστρεψε από την κόλαση στο 2ο και στο 3ο σετ, η Σαμπαλένκα βιάστηκε να πανηγυρίσει στο tie break του 3ου σετ όταν έφτασε στο 7-3, αγνοώντας ότι πρόκειται για 10αρι. Παρ’όλαυτά, λίγο αργότερα ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή της μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά συναρπαστικής μάχης στο κεντρικό court.

“Ήταν τρελό. Ήμουν σε όλο το γήπεδο. Δεν ήξερα τι να κάνω, έπαιζε απίστευτα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν είχα καθόλου τον έλεγχο του ματς. Προσπαθούσα να πω στον εαυτό μου να συνεχίσω να παλεύω και να πιέζω. Ίσως να κατάφερνα να επιστρέψω στο ματς. Με κάποιον μαγικό τρόπο, τα κατάφερα. Δεν ξέρω πως κατάφερα να το γυρίσω” είπε αμέσως μετά η Σαμπαλένκα.

Η Λευκορωσίδα τελείωσε το ματς με 35 winners και 39 αβίαστα λάθη και πλέον θα αγωνιστεί στο δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας της, επιδιώκοντας να κάνει το 2×2 μετά τον τίτλο στη Μελβούρνη στο ξεκίνημα της χρονιάς.Έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον τελικό.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

The post ΕΠΟΣ Σαμπαλένκα με ανατροπή και τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα