Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Γ’ Ένωση

Αγαπητοί,

Με έκπληξη και χαρά αρχικά πληροφορήθηκα την διοργάνωση του 1ου CAMP προετοιμασίας Juniors της Ένωσης μας με την συμμετοχή των ομοσπονδιακών προπονητών της Ένωσης και ενός εκ πρώην πρωταθλητών μας (https://genosi.gr/).

Όταν όμως είδα το ποσό συμμετοχής των 120 ευρώ σε συνδυασμό με το κόστος διαμονής για δύο ημέρες, 80 ευρώ, και όλα τα υπόλοιπα έξοδα μετακίνησης κλπ φτάνουμε αισίως στο ποσό των 250 ευρώ ανά αθλητή κάτι το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο. Το ποσό είναι εξωφρενικό ιδιαίτερα στην

σημερινή εποχή αν λάβουμε υπόψη ότι οι γονείς των αθλητών που συμμετέχουν στα Ενωσιακά πρωταθλήματα Ε3, και επίσης μπορεί να συμμετέχουν σε Ε2, ίσως Ε1 και Πανελλήνιο για τουλάχιστον 15 με 20 Σαββατοκύριακα το χρόνο είναι στους δρόμους, στα ξενοδοχεία, πληρώνουμε αδρά τις συμμετοχές, πολλές φορές χωρίς ένα μπουκάλι νερό από τους διοργανωτές.

Επίσης οι γονείς με τις σωματειακές τους μηνιαίες συνδρομές και με την κάθε συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα που διεξάγει η Ένωση είναι αυτοί που πραγματικά συντηρούν την Ένωση, τα σωματεία και τους προπονητές. Για να χρησιμοποιήσω τον όρο του επαγγελματικού τένις είμαστε οι χορηγοί αυτού του αθλήματος στην Ένωση μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα και απαιτούμε τον απαραίτητο σεβασμό.

Όλα αυτά τα κάνουμε για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες των παιδιών μας διότι δεν θέλουμε να τους στερήσουμε την οποία ευκαιρία έχουν για διάκριση αλλά κυρίως την ευκαιρία της συμμετοχής στον αγωνιστικό αθλητισμό, κάτι το οποίο αργότερα θα τους βοηθήσει και στην προσωπική τους εξέλιξη. Όλα αυτά τα έξοδα βγαίνουν από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό με κόπο και θυσίες. Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όλοι οι γονείς που βρισκόμαστε χρόνια έξω από τα γήπεδα, αγωνιώντας για τα παιδιά μας, είμαστε άνθρωποι εργαζόμενοι με περιορισμένο εισόδημα και οικονομικές δυνατότητες.

Και εδώ έρχεται ο ρόλος της Ένωσης και των ομοσπονδιακών προπονητών μας. Να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να βελτιωθούν αλλά όχι σε βάρος ξανά των γονέων τους και των οικογενειών τους. Διότι δεν πρέπει να χωρίσουμε τους αθλητές μας και τα παιδιά μας στους έχοντες και στους μη έχοντες, στους προνομιούχους και στους μη προνομιούχους. Ο σκοπός θα πρέπει να είναι να κρατήσουμε, να βελτιώσουμε αλλά και να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σε αυτό το ωραίο άθλημα χρησιμοποιώντας τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές όπως κάνουν πολύ καλά άλλες Ομοσπονδίες στην χώρα μας χωρίς συνεχώς να επιβαρύνονται οι γονείς.

Τα προηγούμενα χρόνια η Ένωση με την συμμετοχή του ενός ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και άλλων αξιόλογων σωματειακών προπονητών της Ένωσης, διότι υπάρχουν πολλοί που κάνουν καταπληκτική δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες, διοργάνωνε με επιτυχία τα camp προετοιμασίας ξεχωριστά για κάθε κατηγορία, για 2-3 ημέρες με ένα υποφερτό κόστος (35 ευρώ ανά αθλητή) για τους γονείς. Αυτό βέβαια ανακοινώθηκε και στον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2018 αλλά δυστυχώς δεν τηρήθηκε.

Θα μου πείτε, εδώ έρχεται ο πρώην πρωταθλητής τι μας λες. Εγώ θα χαιρέτιζα την παρουσία του κάθε πρωταθλητή μας αλλά με ταυτόχρονη προσπάθεια της Ένωσης να έρθει με δικά της έξοδα ή της Ομοσπονδίας ή καλύτερα με πρωτοβουλία της ίδιας της ΕΦΟΑ για όλες τις Ενώσεις για να βοηθήσει στην διάδοση του αθλήματος και την βελτίωση των αθλητών της και όχι πάλι αυτοί που θα πληρώσουν να είναι οι γονείς.

Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό η Ένωση τότε ας επανέλθει άμεσα στο προηγούμενο μοντέλο camp προετοιμασίας των αθλητών της με τους ομοσπονδιακούς της προπονητές και ας αφήσει την οποία διοργάνωση camp με την συμμετοχή πρωταθλητών σε ιδιωτικές και σωματειακές προσπάθειες.

Η Ένωση μας, με τα σωματεία της, τους αθλητές της και τους γονείς τους δεν πρέπει να είναι, ούτε να γίνει το μαγαζάκι κανενός.

Ευχαριστώ για την υπομονή. Αν κάποια από αυτά σας άγγιξαν θα το θεωρήσω επιτυχία. Αν πάλι όχι – ας είμαι εγώ ο περίεργος.

Με τενιστικούς χαιρετισμούς

Φωκίων Παπαθανασίου
Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Γονέας αθλητή,
Αθλητής τέννις και επί 30 χρόνια αθλητής μπάσκετ με διεθνή παρουσία

The post Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Γ’ Ένωση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα