Έπεσε μαχόμενος ο Στέφανος – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη για δυο ημέρες με τον Ντομινίκ Τιμ, όμως δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει το Νο8 του κόσμου από τον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, χάνοντας στα τέσσερα σετ μετά από σπουδαίο ματς…

Ο Ντομινίκ Τιμ κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του κορυφαίου Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά σε… δυο δόσεις και να προκριθεί έτσι στον 3ο γύρο του δεύτερου Grand Slam

της χρονιάς, στα γήπεδα του Παρισιού.

Ο “Στεφ” αν και έπαιξε φοβερό τένις την Τετάρτη, φτάνοντας στα όριά του τον Αυστριακό, μέχρι το σκοτάδι να ανακόψει τις προσπάθειες των δυο τενιστών με το σκορ να είναι 2-1 υπέρ του Τιμ, την Πέμπτη δεν εμφανίστηκε όσο συγκεντρωμένος θα έπρεπε και μοιραία ηττήθηκε στα τέσσερα σετ.

Ο Τιμ ήταν εντυπωσιακός σήμερα, έπαιξε εκπληκτικό, επιθετικό τένις και δεν άφησε περιθώρια στον Τσιτσιπά να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση, αν και ο Στέφανος αν ήταν λίγο περισσότερο συγκεντρωμένος σερβίροντας, θα μπορούσε να είχε προβληματίσει πολύ περισσότερο τον Αυστριακό.

Τελικά, μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά καθαρού τένις, ο Τιμ επιβλήθηκε του Έλληνα πρωταθλητή με 6-2, 2-6, 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στους “32” καλύτερους της διοργάνωσης, όπου τον περίμενε από την Τετάρτη ο Ιταλός Ματέο Μπερετίνι.



Ο Στέφανος μπορεί να αποκλείστηκε από το Παριζιάνικο Major από τον 2ο γύρο, όμως κατάφερε αυτήν την εβδομάδα να πραγματοποιήσει την πρώτη του νίκη σε Grand Slam διοργάνωση, νικώντας τον Ισπανό Κάρλος Ταμπερνέρ στον 1ο γύρο του θεσμού.

Μπορεί να μην καταφέρει να κερδίσει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς είναι πολύ πιθανό οι τενίστες που βρίσκονται κοντά του να προχωρήσουν περισσότερο στο Γαλλικό Όπεν, όμως από εδώ και στο εξής ο Τσιτσιπάς μπορεί να κοιτάει το μέλλον μόνο με αισιοδοξία, μιας και δεν έχει να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μετά τα τρία, εντυπωσιακά σετ του αγώνα την Τετάρτη τα οποία έδωσαν το προβάδισμα, πριν η αναμέτρηση διακοπεί, στον Αυστριακό, ο “Στεφ” έπρεπε να μπει απόλυτα συγκεντρωμένος σήμερα και να προσπαθήσει να κερδίσει δυο σερί σετ για να φύγει με την νίκη-ανατροπή προς τον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Ο Ντομινίκ Τιμ, όμως, δεν είχε όρεξη για περιπέτειες. Παίζοντας εξαιρετικό τένις και σερβίροντας άψογα, μην αφήνοντας τον Έλληνα πρωταθλητή να τον απειλήσει ούτε στο παραμικρό, εκμεταλλεύτηκε την μοναδική του ευκαιρία για μπρέικ την Πέμπτη και “δραπέτευσε” με την νίκη στα τέσσερα σετ.

Ενδεικτικό της πολύ καλής κατάστασης του Αυστριακού το ότι απόλεσε μόλις έναν(!) πόντο στο σερβίς του σήμερα, κι αυτόν από δικό του double fault, σερβίροντας συνολικά με 100% πίσω από το 1ο σερβίς του και με 80% πίσω από το 2ο σεβίς του.

Συνολικά, στα πέντε γκέιμς που σέρβιρε, ο Αυστριακός είχε το φοβερό και τρομερό 20/21 κερδισμένους πόντους, δείχνοντας πως ήταν το απόλυτο αφεντικό στο τέταρτο σετ.

Το καθοριστικό μπρέικ για τον Τιμ έγινε στο 2-2 του σετ, όταν προηγήθηκε με 30-40 και εκμεταλλεύτηκε ένα αβίαστο λάθος του Στέφανου για να φύγει με την νίκη λίγες στιγμές αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο 4-3 και 30-0 υπέρ του Αυστριακού, ο Τσιτσιπάς είχε έντονη λογομαχία με τον διαιτητή, μετά από Warning του δεύτερου προς τον Έλληνα πρωταθλητή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς φαίνεται να είπε κάποια… Γαλλικά, στα… Ελληνικά(!), αμέσως μετά την απώλεια του δεύτερου πόντου στο όγδοο γκέιμ του σετ, με τον διαιτητή να το καταλαβαίνει(!), εδώ είναι το περίεργο, και να τον “φιλοδωρεί” με προειδοποίηση.

Οι δυο τους, αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες με τον Τσιτσιπά να του λέει πως θέλει να του εξηγήσει ακριβώς τι είπε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα και τον διαιτητή να συμφωνεί.

Η ουσία είναι πάντως πως ο Στέφανος έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και κόντραρε στα ίσια τον Ντομινίκ Τιμ, εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι, κερδίζοντας σετ στην αναμέτρηση, και αποχαιρέτησε έτσι με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση, ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική για τον ίδιο χωμάτινη περίοδο με πολλαπλά οφέλη.

Τώρα, μπορεί να στρέψει το βλέμμα του στην grass court season που είναι προ των πυλών, μετά βέβαια και από την απαραίτητη ξεκούραση που θα χρειαστεί, έπειτα από μια “γεμάτη” clay court season.

Πέμπτη 31/5: 2ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

Thiem (Austria) beat Tsitsipas (Greece) 6-2, 2-6, 6-4, 6-4

French Open Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έπεσε μαχόμενος ο Στέφανος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα