ΦΟΒΕΡΟΣ Στεφ, αλλά το προβάδισμα ο Τιμ…

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντομινίκ Τιμ πρόλαβαν να παίξουν τρία συνολικά σετ στον μεταξύ τους αγώνα για τον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός, με τον Ελληνα τενίστα να έχει παίξει εξαιρετικό τένις αλλά να υπολείπεται με 2-1 σετ πριν το σκοτάδι σταματήσει την αγωνιστική δράση σε ένα τρομερό ματς!

Σε έναν αγώνα πραγματική διαφήμιση του αθλήματος, οι δύο τενίστες

έχουν δώσει μια συγκλονιστική μάχη που θα συνεχιστεί την Πέμπτη λόγω της μεγάλης αργοπορίας να ξεκινήσει ο αγώνας από τη χρονική διάρκεια των ματς που προηγήθηκαν!

Ο Ντομινίκ Τιμ έχει τραβήξει τα…πάνδεινα από έναν τρομερό σε δεύτερο και τρίτο σετ Στέφανο Τσιτσιπά αλλά έχει βρει τη δύναμη να προηγηθεί με 2-1 σετ, 6-2, 2-6, 6-4 πριν το σκοτάδι διακόψει ακόμα έναν αγώνα του απογευματινού προγράμματος.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο σετ, ο Στέφανος για ακόμη μια φορά παίζει τένις κορυφαίου επιπέδου, έχει ρίξει στα “σχοινιά” ουκ ολίγες φορές τον φημισμένο αντίπαλό του, πήρε με θαυμάσιο τένις το δεύτερο σετ αλλά έχασε στις λεπτομέρειες το τρίτο κάτι που σίγουρα κάνει πολύ δύσκολη την αποστολή του την Πέμπτη.

Ωστόσο, αν βρει τον ρυθμό των δύο τελευταίων σετ της Τετάρτης φυσικά και έχει ελπίδες σε ένα ματς που αποδεικνύει, για πολλοστή φορά φέτος, πως ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Στέφανος δεν μπήκε πολύ καλά στο ματς σε αντίθεση με τον Αυστριακό που φάνηκε να μπαίνει πολύ “διαβασμένος” και με διάθεση να εκδικηθεί την ήττα του στη Βαρκελώνη από τον Ελληνα τενίστα.

Η μεγάλη ζημιά έγινε στα πρώτα game του αγώνα όταν και ο Στεφ δεινοπάθησε πολύ στα service game του με τον Τιμ να φτάνει διαρκώς σε ευκαιρίες για break σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ.

Προηγήθηκε με 2-0 και είχε αρκετές ευκαιρίες για διπλό break που ευοδώθηκαν τελικά στο 5-2 με τον Στέφανο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, να μην είναι ο τενίστας που θαυμάσαμε από την περίοδο του Μόντε Κάρλο μέχρι και το Εστορίλ.

Ο Τιμ, αντίθετα, έδειχνε να είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, σέρβιρε καλά και έκανε τρομερές επιθέσεις από τη βασική γραμμή δίχως να αφήσει και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο.

Στο 5-2 και με τον Τιμ να σερβίρει για το πρώτο σετ, ο Στέφανος άρχισε να μπαίνει στον ρυθμό του ματς και να αποδίδει το τένις που θαυμάσαμε σε όλη τη χωμάτινη περίοδο.

Μπορεί να μην έκανε εκεί το break, έδειξε, όμως, στον Τιμ ότι είναι εδώ και θα τον ζορίσει πολύ στη συνέχεια του αγώνα αν βέβαια συνέχιζε έτσι!

Πράγμα που έκανε!

Ο Τσιτσιπάς ήταν άλλος παίκτης στο δεύτερο σετ, έπιασε τα επίπεδα απόδοσης της Βαρκελώνης και άρχισε να κυριαρχεί στα λάθη ενός Τιμ που έβλεπε και πάλι να ξυπνούν παλιοί εφιάλτες…

Τα σερβίς του Ελληνα τενίστα ήταν σαφώς καλύτερα ενώ άρχισε να πληγώνει πολύ περισσότερα τα αντίστοιχα του Τιμ παίρνοντας τελικά το break που του έδωσε “φτερά” στο 3-1.

Με το γαλλικό κοινό στο πλευρό του και τη ψυχολογία στα ύψη, ο Στεφ έκανε το 3-1 5-1, έχασε το ένα break αλλά τελείωσε το σετ με θριαμβευτικό τρόπο στο σερβίς του Αυστριακού βγάζοντας εικόνα παίκτη έτοιμου για το μεγάλο μπαμ!

Ο αγώνας είχε “ανάψει” για τα καλά…

Στο τρίτο σετ παίχτηκε, ίσως, το πιο ποιοτικό τένις σε όλο το τουρνουά με τους δύο τενίστες να παίζουν ταυτόχρονα εκπληκτικό χωμάτινο τένις κάτι που ξεσήκωσε δικαιολογημένα το κοινό του Παρισίου που ήταν γενικά στο πλευρό του Ελληνα τενίστα.

Ο Στεφ έπαιξε τρομερό τένις και στο τρίτο σετ, έβγαλε μερικούς καταπληκτικούς και πολύ γενναίους winners σε ένα κομμάτι του αγώνα που παίχτηκαν αλησμόνητα ράλι και κάθε sevice game ήταν πραγματική μάχη!

Δεν μπορεί να του πιστωθεί κάτι αρνητικό για την προσπάθειά του στο τρίτο σετ, εκτός από το game στο οποίο υπέστη break, στο οριακό 4-4 καθώς εκεί έκανε ένα διπλό λάθος και δεν κατάφερε να αντέξει στην ανυπόφορη πίεση του Αυστριακού.

Για να είμαστε δίκαιοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι του αγώνα, ο Τιμ έπαιξε επίσης εκπληκτικό τένις όντας πολύ καλύτερος από τη “νωθρή” εικόνα του δεύτερου σετ ξέροντας και ο ίδιος πόσο σημαντικό είναι να μην αφήσει τον Στέφανο να πάρει προβάδισμα με 2-1 σετ.

Τελικά τα κατάφερε και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση για την Τετάρτη με τους δύο τενίστες να διακόπτουν την προσπάθειά τους λόγω σκότους και να συναντιούνται βέβαια και πάλι σε λίγες ώρες με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Τιμ.

Μένει να δούμε αν ο Στέφανος διατηρήσει την εκπληκτική απόδοση του δεύτερου και τρίτου σετ και καταφέρει να μπει καλά στο ματς την Πέμπτη έχοντας, πάντως, εξορισμού δύσκολη αποστολή με το σκορ να είναι στο 1-2 και τα λάθη να…απαγορεύονται!

Τετάρτη 30/5: 2ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

To Finish, Thiem-Tsitsipas: Thiem leads 6-2, 2-6, 6-4, 0-0

Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post ΦΟΒΕΡΟΣ Στεφ, αλλά το προβάδισμα ο Τιμ… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα