Επεκτείνονται οι νέοι κανόνες

Το shot clock που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του Αμερικανικού Όπεν το 2017, θα ενσωματωθεί σε πολλά τουρνουά της ATP World Tour το 2019.

Σε όλα τα αθλήματα, σχεδόν, οι αλλαγές στους υφιστάμενους κανονισμούς έχουν μια κοινή συνισταμένη: ο αγώνας να εξελίσσεται γρηγορότερα ώστε να έχει καλύτερη ροή.

Στα πλαίσια αυτής της “γραμμής”, άρχισε να δοκιμάζεται, από το 2017 σε πειραματική γραμμή, το ρολόι που μετρά αντίστροφα

πριν από την εκτέλεση κάθε σερβίς.

Το είδαμε το 2017 στα προκριματικά του Αμερικανικού Όπεν, το είδαμε στο Αμερικανικό Όπεν το 2018 αλλά και στο NextGen Finals του Μιλάνο.

Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής είναι να επεκτείνει τον κανονισμό ακόμα και παραπέρα και, από το 2019, θα τον δούμε πλέον σε όλα τα Masters τουρνουά αλλά και σε ένα της σειράς 500, το Rio Open!

Ο τελικός στόχος είναι, μάλιστα, από τη σεζόν 2020 να ισχύει για όλα τα τουρνουά στο τουρ!

Μπορεί αρκετοί τενίστες που θέλουν περισσότερο τον χρόνο τους να έχουν ανοικτά αποδοκιμάσει το ρολόι (επιφανή παραδείγματα οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς), ωστόσο, στο τελευταίο στάδιο της καριέρας τους θα χρειαστεί να διαχειριστούν και αυτήν την αλλαγή.

Κώστας Αϊτάκης

The post Επεκτείνονται οι νέοι κανόνες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα