Εκτός Τοπ50 ο Φερέρ

Ένας από τους σπουδαιότερους τενίστες της τελευταίας δεκαπενταετίας, ο Νταβίντ Φερέρ, μένει για πρώτη φορά εκτός Τοπ50 από το 2005 μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο του Αμβούργου από τον Ρούντολφ Μόλεκερ.

Ενας μικρός γίγαντας σε πτώση…

Ο Νταβίντ Φερέρ παραμένει ένας τεράστιος μαχητής και ένας πραγματικός “τενισάνθρωπος” αλλά η ηλικία έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της…

Στα 36 του, ο Φερού είναι εμφανές ότι πέσει πολλές σκάλες σε σχέση με το επίπεδου που είχε μέχρι και τις αρχές του 2015 που διατηρούνταν κοντά στο Τοπ10 και ήταν

καθόλα ανταγωνιστικός στο τουρ.

Μετά την ήττα του, λοιπόν, στην πρεμιέρα του στο Μπόσταντ, ήρθε ακόμα ένας πρόωρος πρόωρος αποκλεισμός, αυτή τη φορά στο Αμβούργο από τον 17χρονο μόλις Ρούντολφ Μόλεκερ με 7-5, 5-7, 6-3.

Σε ένα ματς όπου παίχτηκε χορταστικό χωμάτινο τένις υψηλού επιπέδου με τον νεαρό Γερμανό τενίστα να δείχνει ότι υπάρχει γενιά ακόμα και μετά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με το γερμανικό τένις να παράγει διαρκώς νέους φερέλπιδες παίκτες.

Αυτή οι δύο κολλητές ήττες λοιπόν θα στείλουν τον συμπαθή βετεράνο τενίστα εκτός Τοπ50 για πρώτη φορά από το 2005 και μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί ψυχολογικά την όλη κατάσταση καθώς είναι ένας παίκτης που έχει συνηθίσει με τρομακτική σταθερότητα να ανήκει σχεδόν πάντα στα υψηλά “πατώματα” της ATP.

Δεινοπάθησε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Κάσπερ Ρουντ ο Νο2 του ταμπλό, Ντιέγο Σβάρτζμαν που επικράτησε του νεαρού Νορβηγού με 6-4, 2-6, 6-2 και συνεχίζει κανονικά την πορεία του στη διοργάνωση την οποία κέρδισε, ως lucky loser μάλιστα, πέρσι ο Λίο Μάγιερ!

Δευτέρα, 23/7: 1ος γύρος Hamburg Open

L. Mayer (Argentina) beat Ramos (Spain) 6-3 6-2
Molleker (Germany) beat Ferrer (Spain) 7-5 5-7 6-3
Kovalik (Slovakia) beat Dzumhur (Bosnia) 6-2 6-4
Masur (Germany) beat Marterer (Germany) 6-3 6-4

HAMBURG OPEN DRAW | OOP (-1H)| TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Εκτός Τοπ50 ο Φερέρ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα