Με το κεφάλι ψηλά – VIDEO

Ο Ντομινίκ Τιμ επιβλήθηκε του Κέι Νισικόρι την Πέμπτη στα δυο σετ και έμπλεξε πάρα πολύ τα πράγματα, όσον αφορά την πρόκριση στα ημιτελικά των ΑΤΡ Finals από τον όμιλο Lleyton Hewitt, τελικά όμως, έμεινε εκτός θεσμού, ελέω Ρότζερ Φέντερερ…

Στο πρώτο ματς της ημέρας στο Λονδίνο, ο Ντομινίκ Τιμ υπέταξε τον απογοητευτικό Κέι Νισικόρι στα δυο σετ

και διατήρησε για αρκετές ώρες ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Αυστριακός χρειάστηκε 86 λεπτά για να επικρατήσει του Ιάπωνα με 6-1, 6-4 και να δημιουργήσει ένα χάος στον όμιλο, με αφορμή τους δυο που θα δώσουν το παρών στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, όμως, ήρθε στον βραδινό αγώνα της O2 Arena να κερδίσει τον Κέβιν Άντερσον και να περάσουν έτσι χέρι-χέρι οι δυο τους στους “4” καλύτερους των φετινών ATP Finals, αφήνοντας εκτός τους Ντομινίκ Τιμ και Κέι Νισικόρι.

Alive and kicking @ThiemDomi records a 6-1 6-4 victory, eliminating Nishikori in the process. #NittoATPFinals pic.twitter.com/EiRzlhYjml

Tennis TV (@TennisTV) 15 Νοεμβρίου 2018

Ο Τιμ στο τελευταίο του, όπως φάνηκε, ματς στον θεσμό για φέτος, μπήκε πολύ δυναμικά και εκμεταλλεύτηκε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Νισικόρι, παίρνοντας προβάδισμα από πολύ νωρίς με 3-0.

Ο Ιάπωνας αντέδρασε, μείωσε σε 3-1 κρατώντας το σερβίς του και δημιούργησε τέσσερις (!) ευκαιρίες για να πάρει πίσω το μπρέικ που δέχθηκε νωρίτερα, με τον Αυστριακό όμως να μένει ψύχραιμος και να διευρύνει τελικά σε 4-1 το προβάδισμά του.

Κάπου εκεί, ήρθε ακόμη ένα “σπάσιμο” του σερβίς από πλευράς Τιμ, που ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 5-1 και ουσιαστικά “καθάρισε” το σετ. Αυτό έγινε πράξη λίγες στιγμές αργότερα, με τον Τιμ να κάνει το 6-1 με εμφατικό τρόπο.

Στο δεύτερο σετ ο Νισικόρι ήταν πιο προσεκτικός και προσπάθησε να πιέσει τον Τιμ, χωρίς όμως να τα καταφέρνει, και μοιραία έτσι γνώρισε την ήττα στα δυο σετ.

Ένα μπρέικ αυτήν την φορά ήταν αρκετό για τον Αυστριακό, ο οποίος δεν απειλήθηκε ποτέ με μπρέικ πόιντ στο δεύτερο κομμάτι του ματς, κι έτσι με 6-1, 6-4 διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά εξ΄αρχής, φεύγοντας από το Λονδίνο τελικά με ψηλά το κεφάλι.

Πέμπτη, 15/11: Group Lleyton Hewitt, ATP Finals
Thiem (Austria) beat Nishikori (Japan) 6-1, 6-4

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW | OOP (-2h)| TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με το κεφάλι ψηλά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα