ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ… ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΑΚΚΑΡΗ – VIDEO

Έχοντας στο πλευρό της έναν Ελληνικό στρατό, η Μαρία Σάκκαρη θριάμβευσε επί της Μάντισον Κις και για πρώτη φορά θα δώσει το παρόν στη 2η εβδομάδα Grand Slam διοργάνωσης

Φοβερή νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη επί του Νο10 του ταμπλό, Μάντισον Κις στον 3ο γύρο του Australian Open!

Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά από ένα κλειστό και αμφίρροπο ματς στη γαλανόλευκη Margaret Court Arena, επικράτησε 6-4, 6-4 της Αμερικανίδας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, στον 4ο

γύρο Major τουρνουά!

Εκεί, την Κυριακή θα αντιμετωπίσει το Νο7 του ταμπλό, Πέτρα Κβίτοβα σε ένα ακόμη ματς-πρόκληση για την φοβερή Μαρία η οποία έχει θετικό ρεκόρ 2-1 απέναντι στην αριστερόχειρα Τσέχα.

Sakkari Sensation @mariasakkari knocks out 10th seed Madison Keys 6-4 6-4 to advance to her first #AusOpen fourth round and become the first Greek woman to make the second week at a Grand Slam since Eleni Daniilidou (2005 #Wimbledon) #AO2020 pic.twitter.com/fs4CrdlV9f

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

Η Σάκκαρη, Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει δώσει το παρόν στον 3ο γύρο και των τεσσάρων Grand Slam διοργανώσεων, όμως μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει ποτέ να προκριθεί στον 4ο γύρο Major τουρνουά.

Χρειάστηκε να βγάλει τον καλύτερό της εαυτό αγωνιστικά και πνευματικά απέναντι σε μια πολύ ισχυρή αντίπαλο, όπως είναι η Μάντισον Κις για να φτάσει στη νίκη μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά αγώνα στο δεύτερο μεγαλύτερο court των εγκαταστάσεων του Melbourne Park.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και με δύο σερί breaks, στο 3ο (2-1) και το 5ο (4-1) game, βρέθηκε να προηγείται 5-1 της Κις η οποία, το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει πίσω το ένα break (5-3), με την Σπαρτιάτισσα να σερβίρει επιτυχημένα τη δεύτερη φορά για το προβάδισμα στο σκορ, μετά από 35 λεπτά στο 1ο σετ.



Το πρώτο μέλημα της Σάκκαρη ήταν να βάλει τη μπάλα στο αντίπαλο court, οδηγώντας σε λάθη την αντίπαλό της, όπως και έγινε.

Η πολύ πιο επιθετική Μάντισον Κις, υπέπεσε σε 40 αβίαστα λάθη έναντι μόλις 21 της Μαρίας η οποία έκανε μια φοβερή ανατροπή στο 2ο σετ, μετά το break της Αμερικανίδας στο 6ο game (4-2).

Ξανά με δύο συνεχόμενα breaks, η Μαρία βρέθηκε με τις μπάλες στο χέρι να σερβίρει για το ματς κι αφού έσωσε break point της αντιπάλου της στο τελευταίο game, κατάφερε να ολοκληρώσει τη σπουδαία νίκη της, στην πρώτη συνάντηση καριέρας με την Κις.

Όλο αυτό το διάστημα, η Σάκκαρη είχε την αμέριστη συμπαράσταση εκατοντάδων Ελλήνων φιλάθλων που είχαν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στη Margaret Court Arena, σε πολύ πιο αθλητικά πλαίσια σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση της Μαρίας στη Μελβούρνη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησε μια συγκινητική ομιλία της Μαρίας, με τον πατέρα της, Κώστα Σάκκαρη, να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

“Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να προκριθώ στον 4ο γύρο ενός Grand Slam. Είναι μια σπουδαία ημέρα για μένα. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήρθαν εδώ. Όχι μόνο τους Έλληνες, όσους ήρθαν και με υποστήριξαν” είπε η Μαρία.

Για τον επόμενο αγώνα της, κόντρα στη Κβίτοβα, η Σάκκαρη πρόσθεσε: “Είναι εξαιρετικά δύσκολο ματς. Έχουμε παίξει μερικές φορές. Θέλω να διασκεδάσω σήμερα τη νίκη μου σήμερα και θα σκεφτώ αργότερα αυτό το ματς”.

Η Κβίτοβα που κέρδισε νωρίτερα 6-1, 6-2 την Εκατερίνα Αλεξάντροβα, είναι δύο φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam (Wimbledon 2011, Wimbledon 2014) και πρώην Νο1 του κόσμου.

Κβίτοβα και Σάκκαρη έχουν συναντηθεί τρεις φορές, με την Ελληνίδα να προηγείται 2-1 στις νίκες (Ρώμη 2019, Σινσινάτι 2019).

Haaaavvvveee you met @mariasakkari‘s team?

A real family affair where it means so much #AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/KT2LeX7VvF

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ… ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΑΚΚΑΡΗ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα