“Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου” – VIDEO

11:40 9/9/2019 - Πηγή: Tennis24
To μαγικό Καλοκαίρι του Μεντβέντεφ ολοκληρώθηκε με ήττα αλλά αυτό δεν πτοεί τον Ρώσο που μόνο υπερηφάνια νιώθει για τον εαυτό του

Λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ και με break κάτω στο 3ο σετ του συγκλονιστικού τελικού του US Open

απέναντι στον κορυφαίο μαχητή όλων των εποχών, Ράφαελ Ναδάλ και πάλεψε μέχρι τέλους για την ολική επαναφορά, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4, μετά από 4 ώρες και 50 λεπτά αμφίρροπης μονομαχίας στο Arthur Ashe.

Ήταν η 3η του ήττα σε 23 παιχνίδια που έδωσε κατά τη διάρκεια της hard court season επί αμερικανικού εδάφους, αγωνιζόμενος σε τέσσερις συνεχόμενους τελικούς και με τον κορυφαίο, μέχρι τώρα, τίτλο της καριέρας του στο Cincinnati Masters.

Αυτή η τρελή κούρσα τον τελευταίο μήνα, φέρνει τον Ρώσο στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και σίγουρα του δίνει μεγάλη έμπνευση για τη συνέχεια της καριέρας του, η οποία μπαίνει σε άλλο επίπεδο μετά τα όσα κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες.

“Μετά το καλοκαίρι, δεν νιώθω φόβο. Από το σημερινό ματς, είχα μόνο να κερδίσω. Ο Ράφα ήταν αυτός που είχε να χάσει πολλά. Βγήκα εκεί έξω, έδωσα ότι είχα και είμαι πολύ υπερήφανος με τον εαυτό μου” είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συγκλονιστική προσπάθειά του στον τελικό.

“Αν και ήταν ο πρώτος μου τελικός Grand Slam, παίζω τένις τα τελευταία 17 χρόνια και έχω πολλά μεγάλα ματς, όχι βέβαια σαν αυτό. Είμαι έτοιμος γι’αυτές τις στιγμές και προσπαθώ πάντα για τη νίκη. Δεν είναι θέμα συγκέντρωσης ή φόβου στο 5ο σετ. Είναι απλά δύο τενίστες που μάχονται μεταξύ τους. Σήμερα ήταν καλύτερος. Πρέπει να το παραδεχθώ”

“Σίγουρα θα θυμάμαι αυτό το ματς. Ήταν σπουδαίο παιχνίδι. Μια απίστευτη ιστορία. Όλο το καλοκαίρι ήταν απίστευτο για μένα. Θα θυμάμαι κάθε στιγμή του. Έχω καλή μνήμη. Σίγουρα θα το θυμάμαι όταν φτάσω 70 ετών. Ήταν κάποια ματς που δεν έπαιξα το καλύτερό μου τένις, όπως πάλεψα και κατάφερα να βρεθώ στον τελικό. Κατάφερα να παλέψω σκληρά απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον εαυτό μου. Πρέπει να συνεχίσω και πρέπει να γίνω ακόμα καλύτερος” τόνισε.

Ο 23χρονος Ρώσος, αναφέρθηκε και στη σχέση του με το κοινό της Νέας Υόρκης που πέρασε από δύσκολες καταστάσεις, μέχρι που το βράδυ της Κυριακής τον αποθέωσε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

“Εγώ απλά είμαι ο εαυτός μου. Παλεύω για κάθε πόντο. Νομίζω το εκτίμησαν αυτό. Ένιωσα ότι το κοινό ήθελε να δει παραπάνω τένις. Φώναζαν για μένα σαν τρελοί. Ήξερα ότι έπρεπε να αφήσω την καρδιά μου στο γήπεδο γι’αυτούς. Πρώτα για μένα αλλά και γι’αυτούς που με υποστήριζαν. Νομίζω το κατάλαβαν και το εκτίμησαν. Τους είμαι ευγνώμων”

The post “Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα