ΘΡΥΛΟΣ 19 ΑΣΤΕΡΩΝ – VIDEO

04:08 9/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ράφαελ Ναδάλ επικράτησε στα πέντε σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ, μετά από έναν επικό τελικό στο Arthur Ashe και κατέκτησε το Αμερικανικό Όπεν για 4η φορά στην καριέρα του, κάνοντας ταυτόχρονα δικό του, τον 19ο Grand Slam τίτλο του…

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. ΘΡΥΛΟΣ. ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ.

Ο άνθρωπος που πολλοί… ειδικοί του αθλήματος αμφισβητούσαν στο κατά πόσον θα κερδίζει Slam μετά

τα 30 του, έχει πλέον φτάσει τα πέντε κερδισμένα Major μετά το συγκεκριμένο ηλικιακό ορόσημο και υπάρχει ακόμα πολύ μέλλον μπροστά του.

Ο ανυπέρβλητος Ισπανός τενίστας, καλύτερος μαχητής όλων των εποχών και, πιθανώς, ο μεγαλύτερος μάστερ της τακτικής που έχει περάσει ποτέ από τα courts, έδωσε τέλος στην τρομερή πορεία του Ντανίλ Μεντβέντεφ στο US Open κερδίζοντας τον 23χρονο Ρώσο μετά από τέσσερις ώρες και 50 λεπτά απίστευτης μάχης, με σκορ 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Στον καλύτερο τελικό των τελευταίων χρόνων στη Νέα Υόρκη, ο Ισπανός είδε τον… χάρο με τα μάτια του, όμως γλίτωσε στο τσακ από τα “δόντια” του φιλόδοξου Ρώσου, πανηγυρίζοντας τον πιο “καρυδάτο” τίτλο του μέσα στο 2019.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα έγιναν στον τελικό

5 sets in nearly 5 hours…

An EPIC way to win your 4th title in Flushing Meadows!

@rafaelnadal #USOpen pic.twitter.com/dn3Krln0m1

US Open Tennis (@usopen) 9 Σεπτεμβρίου 2019


Τα 19 Majors έφτασε ο απίστευτος αθλητής-κόσμημα για το τένις, έχοντας κερδίσει επτά Grand Slams μακριά από το αγαπημένο του Roland Garros, ξεπερνώντας ακόμα έναν… μύθο, ότι είναι, απλά, ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα.

Ο Ράφα είναι, πιθανώς, ο καλύτερος τενίστας, γενικά, όλων των εποχών και πλέον απέχει μόλις ένα Slam από να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20 κατακτήσεων του Ρότζερ Φέντερερ.

Όντας πέντε χρόνια νεότερος και μη δείχνοντας το παραμικρό σημάδι… γήρανσης, πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο (αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά φυσικά) ότι θα περάσει, ίσως και του χρόνου, το ρεκόρ του καλού του φίλου από την Ελβετία.

Μετά, η πολυσυζητημένη κουβέντα περί GOAT θα ανάψει για τα καλά, μιας και ο Ισπανός θα έχει όλους τους αριθμούς υπέρ του.

Σε κάθε περίπτωση και μένοντας στη στιγμή, το καμάρι της Μαγιόρκα κατέκτησε για 4η φορά το Αμερικανικό Όπεν και έχει μοιραστεί τα φετινά Slams με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο και ισοφάρισε σε 2-2.

Επικράτησε στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ο Νόλε έκανε δικά του τη Μελβούρνη και το Λονδίνο και πλέον η λίστα των καλύτερων Slamers έχει τον Φέντερερ στα 20 τρόπαια, νιώθοντας “καυτή” την ανάσα του Ράφα στα 19, ενώ πιο πίσω καραδοκεί ο “Τζόκερ” με 16 κατακτήσεις.

Αν και ο ψυχωμένος και ποιοτικός Ντανίλ Μεντβέντεφ τον έφτασε στα όριά του, ο Ναδάλ είχε τις λύσεις και όρθωσε το ανάστημά του μπροστά στον κατά δέκα χρόνια νεαρότερο αντίπαλό του, “σκοτώνοντας” τον στο δραματικό, πέμπτο σετ.

Ο Ρώσος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και μπόρεσε να επιστρέψει από δεινή θέση (7-5, 6-3, 3-2 μπρέικ πίσω), “πληγώνοντας” έτσι και την ψυχοσύνθεση του 33χρονου πρωταθλητή, ο οποίος όμως στο τέλος έφτασε στην πηγή, έστω και με τον δύσκολο τρόπο.

19 Slams λοιπόν για τον τεράστιο Ράφα και τι ευχάριστο νέο λίγες εβδομάδες πριν παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρία Φρανσίσκα Περέγιο (σε λίγο… Ναδάλ).

Ο αθλητής-στολίδι για το τένις, το “διαμάντι” από το Μονακόρ, που συνδυάζει την “κτηνώδη” αποτελεσματικότητα ενός πρωταθλητή, με την ταπεινότητα του χαρακτήρα του, είναι και πάλι στον “θρόνο” του στη Νέα Υόρκη, για 4η φορά, και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στα courts.

Oι επιτυχίες του και όλα όσα έχει καταφέρει στα τελευταία 15 χρόνια, θα μνημονεύονται για πάντα στην ιστορία του αθλήματος γιατί ο Ράφα, για τους ιστορικούς του μέλλοντος, θα είναι ένας αθλητής-φαινόμενο, που δύσκολα ξαναβγαίνει…

US OPEN MEN’S DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post ΘΡΥΛΟΣ 19 ΑΣΤΕΡΩΝ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα