Δεινοπάθησε, πέρασε και τώρα Τιμ! – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να τα είδε… όλα μέχρι να φτάσει στην νίκη απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς, όμως τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη στα δυο σετ. Στον 3ο γύρο του Monte Carlo Masters, ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε ο Μπόρνα Τσόριτς, στο παιχνίδι του κόντρα στον Σέρβο πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο “Νόλε” αν και μπόρεσε να πάρει την πολύτιμη νίκη στα δυο σετ, χρειάστηκε να αξιοποιήσει το 10ο(!) ματς πόιντ του

για να φύγει αλώβητος από το κεντρικό court των εγκαταστάσεων του Monte Carlo Masters.

and battle!

[10th time’s a charm!]

Two-time #RolexMCMasters champion @DjokerNole converts MP #10 to defeat Borna Coric 7-6(2) 7-5 and reach third round. pic.twitter.com/IRImNl0Z9y

Tennis TV (@TennisTV) 18 Απριλίου 2018


Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε 2 ώρες και 18 λεπτά για να προκριθεί στους “16” καλύτερους του τουρνουά, αφού ο Κροάτης αντίπαλός του ήταν εξαιρετικός και δεν… έλεγε να πετάξει λευκή πετσέτα, σώζοντας το ένα ματς πόιντ του Σέρβου, πίσω από το άλλο.

Ο “Νόλε” τελικά, επιβλήθηκε με 7-6(2), 7-5 του 21χρονου Τσόριτς, Νο39 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, που μάλιστα φέτος διανύει φοβερή αγωνιστική περίοδο, και στον επόμενο γύρο του Monte Carlo Masters θα βρει απέναντί του τον Ντομινίκ Τιμ!

Μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δηλαδή δεν είναι ο δρόμος του 30χρονου, ο οποίος καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο του Νο5 του ταμπλό στο χωμάτινο Masters του Μονακό, και ενός εκ των καλύτερων αθλητών στην κόκκινη επιφάνεια, πριν από μια ενδεχόμενη “τιτανομαχία” με τον Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώην Νο1 του κόσμου και νυν Νο13 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι με τον Τσόριτς(4-1), όντας προσηλωμένος στην νίκη και ιδιαίτερα προσεκτικός στα ατού του αντιπάλου του, ο οποίος σε αργή επιφάνεια όπως το χώμα, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος.

Το ανελέητο τρέξιμο του Τσόριτς και η μαχητικότητά του όμως, δεν άφησαν τον Σέρβο να φτάσει στην κατάκτηση του εναρκτήριου κομματιού του αγώνα τόσο άνετα. Ο Τσόριτς “χτύπησε” στο έβδομο γκέιμ της αναμέτρησης και πήρε πίσω το μπρέικ με το οποίο προηγούνταν ο “Νόλε”, για να κάνει το 4-3 και να φέρει την κατάσταση και πάλι on serve.

Και οι δυο αθλητές πήγαν χεράκι-χεράκι μέχρι το 5-5, μετρώντας από 1/3 μπρέικ πόιντς, έχοντας καλά ποσοστά κερδισμένων πόντων πίσω από τα πρώτα τους σερβίς. Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε να “επιβιώσει” από διπλό μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του στο 5-5, για να στείλει μετά από λίγα λεπτά τελικά το παιχνίδι στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ.

Εκεί, ήταν πραγματικός “Νόλε”. Ψυχραιμότατος, χωρίς ίχνος πανικού και νεύρων, ο Τζόκοβιτς ήταν άψογος παίρνοντας εν τέλει μετά από 66 λεπτά το εναρκτήριο κομμάτι του παιχνιδιού με 7-6(2).

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς μπήκε με… βιασύνη, κι έχοντας την αυτοπεποίθησή του σε υψηλά επίπεδα μετά την πειστική κατάκτηση του πρώτου σετ και έτσι έκανε μπρέικ πολύ νωρίς, για να γίνει το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Αν κι ο Τσόριτς έκανε το μπρέικ μπακ γρήγορα, ο Σέρβος κατάφερε να κάνει το 2-1 εκ νέου “σπάζοντας” το σερβίς του αντιπάλου του, πληγώνοντας τον ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπόρεσε να κρατηθεί on serve ούτε τώρα.

Όλα πήγαιναν καλά για τον Τζόκοβιτς, μέχρι το 5-3 όταν και σέρβιρε ο Τσόριτς. Εκεί, ο “Νόλε” δημιούργησε δυο συνεχόμενα ματς πόιντ, χωρίς να καταφέρνει όμως να αξιοποιήσει τελικά κανένα από τα δυο και να παρατείνει την μάχη, με τον Κροάτη να “βαστάει” ακόμη στο ματς, κάνοντας το 5-4.

Too good, @borna_coric!

He came a long way to make hay on this point. #RolexMCMasters pic.twitter.com/XbZNMXlFIn

Tennis TV (@TennisTV) 18 Απριλίου 2018


Σειρά του Τζόκοβιτς να σερβίρει για την κατάκτηση της νίκης. Τρεις άνετοι συνεχόμενοι κερδισμένοι πόντοι και ο Σέρβος στο 40-0. Έλα όμως που ο Κροάτης δεν ήθελε να χάσει ούτε τώρα. Με ένα εξαιρετικό κρεσέντο, κερδίζοντας πέντε σερί πόντους, ο Τσόριτς μετέτρεψε το τριπλό ματς πόιντ σε δικό του μπρέικ πόιντ για το 5-5!

Ο Τζόκοβιτς το έσωσε με ένα εξαιρετικό πρώτο σερβίς και δευτερόλεπτα αργότερα δημιούργησε το 6ο(!) συνολικά ματς πόιντ του. Πάντως, ούτε τώρα μπόρεσε να “κλείσει” το παιχνίδι, με το… μοτίβο να επαναλαμβάνεται για ακόμη τρεις φορές και τον Τσόριτς να σώζει συνολικά 9(!) ματς πόιντ, πριν δημιουργήσει την δεύτερη ευκαιρία του για μπρέικ στο γκέιμ και κάνει εν τέλει το 5-5!

Ψυχρολουσία για τον Τζόκοβιτς, που από εκεί που βρισκόταν κάτι λιγότερο από μια ανάσα μακριά από την πρόκριση στους “16” του Monte Carlo Masters, πλέον καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, με τον δύσκολο τρόπο.

Λίγο τα νεύρα, που του βγήκαν εν τέλει σε καλό, λίγο η εμπειρία και ικανότητα του “Νόλε” να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις όμως, έγειραν εκ νέου την πλάστιγγα υπέρ του Σέρβου, ο οποίος έκανε μπρέικ μπακ, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα με 6-5.

Δεύτερη φορά που ο Σέρβος σερβίρει για τη νίκη, και τώρα δεν θα μπορούσε να λαθέψει. Αν και βρέθηκε με 15-30 πίσω, θυμίζοντας σε όλους το προ ολίγων λεπτών… κάζο που έπαθε, βρήκε τον τρόπο με τρεις σερί πόντους και προκρίθηκε με 7-6(2), 7-5 στον επόμενο γύρο του Monte Carlo Masters.

Match point No.10 will do the trick @DjokerNole sure looking strong – and he will face Dominic Thiem next…#RolexMCMasters pic.twitter.com/raEMM29viZ

Tennis TV (@TennisTV) 18 Απριλίου 2018


Τετάρτη 18/4: 2ος Γύρος Monte Carlo Masters

Djokovic (Serbia) beat Coric (Croatia) 7-6(2), 7-5

Gasquet (France) beat Schwartzman (Argentina) 6-2, 6-1

Nishikori (Japan) beat Medvedev (Russia) 7-5, 6-2

J.L Struff (Germany) beat Fognini (Italy) 6-4, 6-2

Bautista Agut (Spain) beat F.Lopez (Spain) 6-3, 7-6(5)

Khachanov (Russia) beat Simon (France) 6-2, 6-2

Kohlschreiber (Germany) beat Ramos Vinolas (Spain) 6-4, 6-2

MONTE CARLO MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Δεινοπάθησε, πέρασε και τώρα Τιμ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα