Χρονιά τομή στη σύγχρονη ιστορία του τένις;

14:45 8/2/2020 - Πηγή: Tennis24
Αρθρογραφεί ο αναγνώστης του Tennis24, Παύλος Σαραμάντιτς στη στήλη “Η άποψή μου”

Οι τελευταίοι δύο τελικοί Grand Slam, μας φανέρωσαν το λιγότερο δύο πράγματα. Πρώτον για το πόσο εγκεφαλικά και σωματικά απαιτητικό είναι το τένις, με τους δύο συνήθεις ύποπτους να αποδεικνύουν για άλλη μια φορά γιατί είναι οι καλύτεροι σε αυτούς τους δύο τομείς και δεύτερον πως η νέα γενιά κάνει πλέον ηχηρή την παρουσία της στους τελικούς των Major

τουρνουά.

Τιμ, Μεντφεντεφ, Τσιτσιπας και Ζβερεφ λοιπόν. Το πιθανότερο είναι μέχρι το τέλος της καριέρας τους όλοι να έχουν τουλάχιστον από ένα τίτλο Grand Slam. Η προσωπική εκτίμηση μου είναι πως το σερί των Big three θα σπάσει με την κατάκτηση του US Open με έναν από τους -ήδη δύο- φιναλίστ και μεγαλύτερους τους παρέας, Τιμ και Μεντφεντεφ να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες. Και αυτό διότι είναι το τουρνουά με τις περισσότερες εκπλήξεις σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία.

Στο φετινό Γαλλικό Όπεν ευελπιστούμε να δούμε μια αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων σε σχέση με το περσινό, όπου οι διοργανωτές μαζί με τις καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Τα φαβορί δεν θα αλλάξουν, ωστόσο όπως και στο προηγούμενο Roland Garros, πολύ μεγάλη σημασία θα έχει η κλήρωση της τετράδας, με ποιον από τους δύο δηλαδή θα πέσει ο Τιμ. Το δυνητικό ζευγάρι του Ντομινίκ με τον Νόβακ θα καταστήσει για άλλη μια φορά, πολύωρη αναμέτρηση, μειώνοντας τις πιθανότητες των δύο για τον τίτλο. Ενώ από την άλλη, στην περίπτωση που ο Ράφα τύχει με τον Αυστριακό θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο στον τελικό αν φυσικά κερδίσει πιο πριν. Η βαθμολογική θέση του Τιμ μειώνει τις πιθανότητες του τελευταίου να πάρει τον πρώτο του τίτλο στο Roland Garros καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τον βασιλιά του χώματος και πιθανότητα τον καλύτερο all around παίκτη όλων των εποχών, στον δρόμο προς την κατάκτηση.

Έπειτα το Wimbledon. Το παιχνίδι στο γρασίδι βοηθάει τους έμπειρους παίχτες που έχουν τον κατάλληλο βηματισμό και γνωρίζουν πως να αποκλείσουν τους παίκτες με φονικό σέρβις όπως ο Ραονιτς, Τσιλιτς, Ισνερ κλπ. Και οι 4 παίκτες της νέας γενιάς δεν έχουν την απαιτούμενη έκρηξη στα πόδια με αποτέλεσμα να κάνουν πιθανό τον αποκλεισμό τους από έναν “Σερβερ” ή από παίκτη με χαμηλό κέντρο βάρους και γρήγορο πρώτο βήμα. Το πρώτο φαβορί, έλλειψη τραυματισμού θα είναι ο Σέρβος, με τους έτερους big three να ακολουθούν ακόμα και στα 34 και 39 τους χρόνια.

To US Open, όπως αναφέρθηκε, είναι το τουρνουά με τις περισσότερες εκπλήξεις αν αναλογιστεί κανείς τους εφτά διαφορετικούς νικητές των τελευταίων 12 χρόνων και αναμένεται ο πρώτος τίτλος του next gen απονεμηθεί στο συγκεκριμένο τουρνουά, αν όχι φέτος τουλάχιστον του χρόνου. Το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς έρχεται αμέσως μετά από το Cincinnati Masters και σε διάστημα μικρότερο των 4 μηνών οι παίκτες καλούνται να ανταποκριθούν στο τρίτο διαδοχικά “μαραθώνιο” του τένις με αποτέλεσμα να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Φέντερερ ο οποίος απουσιάζει 12 χρόνια από τον συγκεκριμένο τίτλο, γεγονός που σηκώνει μεγάλη κουβέντα στη συζήτηση περί GOAT και τη σύγκριση δεκαετιών.

Παύλος Σαραμάντιτς – Αναγνώστης Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Χρονιά τομή στη σύγχρονη ιστορία του τένις; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα