Χουρκάτς: Πρόκριση-θρίλερ σε ημιτελικά και Τορίνο (vids)

O αγχωμένος Χούμπερτ Χουρκάτς χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 2 ώρες για να μπορέσει να λυγίσει τον εξαιρετικό Τζέιμς Ντάκγουορθ με 6-2, 6-7(4), 7-5 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά, αλλά κυρίως σφραγίζοντας την παρουσία του στους τελικούς της ATP για 1η φορά στην καριέρα του.

First ATP Finals
First Paris SFs
2nd Masters SFs@HubertHurkacz scores a pivotal win

over Duckworth 6-2, 6-7(4), 7-5.#RolexParisMasters pic.twitter.com/zPDTlOLG4V

ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters) November 5, 2021

Ο Πολωνός θα βρεθεί για την 2η φορά φέτος σε ημιτελικά σε 1000άρι τουρνουά, μετά από το Miami Open, το οποίο και κατέκτησε, ωστόσο η σημερινή νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν για τον νευρικό Χούρκατς, ο οποίος όμως είχε απέναντί του έναν…επίμονο αντίπαλο.

Το μεγάλο “όπλο” του Νο7 του ταμπλό, ήταν αναμφίβολα το service του, καθώς ολοκλήρωσε τον πρώτο-χρονικά-ημιτελικό με 17 άσους (κανένα διπλό λάθος), παραχωρώντας μόλις 9 πόντους στο πρώτο service (46/55), ενώ σημείωσε 37 winners και υπέπεσε σε 20 αβίαστα λάθη.

Το μοναδικό “αγκάθι” για τον Πολωνό ήταν η αναποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που είχε για break, εκμεταλλευόμενος μόνο τις 4 από τις 12 που δημιούργησε.

Από την άλλη ο Ντάκγουορθ, όπως και στο παιχνίδι με τον Αλεξέι Πόπιριν, προσπάθησε να απειλήσει με το service-volley παιχνίδι του, ωστόσο αυτό δεν έφτασε για τον προημιτελικό. Ανέβηκε συνολικά 34 φορές στο φιλέ κερδίζοντας 21 πόντους (62%), ενώ σε κρίσιμα σημεία δεν βρήκε πρώτο service (56%).

Στο 1ο set ο Χουρκάτς βρέθηκε πίσω με 2-1, όμως από εκεί και πέρα και κατέκτησε τα 5 επόμενα games φτάνοντας στο 1-0 και στο ένα set πριν από το Τορίνο

Στο 2ο σκέλος ο Ντάκγουορθ σέρβιρε καλύτερα, εκμεταλλεύτηκε το δικό του καλό μομέντουμ, σπάζοντας το service του Πολωνού (4-2), αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να το “εξαργυρώσει” με τον Χουρκάτς να κάνει το break back και με hold στη συνέχεια να ισοφαρίζει σε 4-4.

Το set πήγε στο tie-break εκεί που ο Αυστραλός έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία ειδικά στο ξεκίνημα όπου προηγήθηκε με 4/0, για να ολοκληρώσει την κυριαρχία του με 7/4 ισοφαρίζοντας τον προημιτελικό σε 1-1.

Let's play three….

Bolstered by brilliant net play, @JamesDuck21 edges out Hurkacz to take the second set 7-6(4).#RolexParisMasters pic.twitter.com/TO5LPTsTOf

ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters) November 5, 2021

Στο “κλειστό” 3ο set και με εξαίρεση ένα δύσκολο hold του Ντάκγουορθ (1-1) στη συνέχει οι δύο παικτές κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα το service τους.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στο tie-break ο Χουρκάτς έφτασε σε break στο 12ο game και μετά από 3 match-points και μια εξαιρετική λόμπα, ολοκλήρωσε την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

The first Polish singles player to make the Nitto ATP Finals since 1976 @HubertHurkacz overcomes Duckworth 6-2 6-7(4) 7-5 to ensure he will cap off his breakthrough season in Turin!#RolexParisMasters pic.twitter.com/uye6OlsvRf

Tennis TV (@TennisTV) November 5, 2021

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Χουρκάτς: Πρόκριση-θρίλερ σε ημιτελικά και Τορίνο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα