Μπερετίνι, ο “Βασιλιάς” του Queen’s

Στη 2η συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό του Cinch Championships, ο Ματέο Μπερετίνι κατέκτησε τον 2ο τίτλο του στο τουρνουά, υπερασπίστηκε τα σκήπτρα του και έγινε μόλις ο 1ος τενίστας στην Open Era, που κατακτά back to back τίτλους στο Queen’s Club, στις πρώτες δυο παρουσίες του στη διοργάνωση!

Ακόμη ένα εντυπωσιακό επίτευγμα από τον 26χρονο Ιταλό, ο οποίος έκανε το 10/10

την Κυριακή (19/6), κερδίζοντας τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς στον τελικό, με 7-5, 6-4, μετά από 94 λεπτά αγώνα.

KING OF QUEEN’S

The moment @MattBerrettini defended his Queen’s crown!#cinchChampionships pic.twitter.com/LJukvxEew2

Tennis TV (@TennisTV) June 19, 2022

Ο Νο2 του ταμπλό στο 500άρι τουρνουά του Λονδίνου, ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την προετοιμασία του ενόψει Wimbledon, κερδίζοντας και τα δυο τουρνουά στα οποία αγωνίστηκε, αμέσως μετά τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Ποιος να το φανταζόταν, ότι με την επιστροφή του στο Tour, ο Νο10 τενίστας του κόσμου, θα θριάμβευε σε Στουτγκάρδη και Λονδίνο, σε back to back εβδομάδες. Κι όμως, παίζοντας τένις πολύ υψηλού επιπέδου, έφτασε σε δυο μεγάλες επιτυχίες.

Κόντρα στον Κραΐνοβιτς, ο Μπερετίνι κατέκτησε τον 7ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του (7-3 σε τελικούς) και… περιόρισε την “χασούρα” από την απόφαση μη βαθμολόγησης του φετινού Wimbledon.

Ο Ιταλός, θα χάσει 1.200 πόντους στο Λονδίνο, μιας και πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά τουλάχιστον, κατάφερε να τα πάει περίφημα με αυτούς που υπερασπιζόταν πριν το ραντεβού στο All England Club. Πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα θα χάσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα πέσει στο Νο11, μετά τη φοβερή πορεία του Χούρκατς στο Χάλε.



Με 14 άσους και 43/59 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, ολοκλήρωσε τον τελικό ο Ιταλός, που κέρδισε 9/13 τελευταία games και με 3/8 break point ευκαιρίες στον τελικό, πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Κραΐνοβιτς από την πλευρά του, στην παρθενική του παρουσία σε ΑΤΡ τουρνουά που διεξάγεται στο γρασίδι, μιας και μέχρι πρότινος έπαιζε μόνο στο Wimbledon, έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά γνώρισε την 5η ήττα του σε ισάριθμα ματς-τίτλου που έχει δώσει.

Δεν κατάφερε ούτε τώρα να κατακτήσει τον 1ο ΑΤΡ τίτλο του ο 30χρονος, που την ερχόμενη Δευτέρα (20/6), πάντως, θα κερδίσει 17 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανέβει στο Νο31 κόσμου.

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μπερετίνι, ο “Βασιλιάς” του Queen’s appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα