Αποθεώστε την Μπένσιτς! – VIDEO

Δεν σταματιέται από καμία τενίστρια αυτή τη στιγμή η Μπελίντα Μπένσιτς που μετά τον θρίαμβο επί της Σιμόνα Χάλεπ, κέρδισε και την δις υπερασπίστρια του τίτλου, Ελίνα Σβιτολίνα και προκρίθηκε στον τελικό του Dubai Championships!

Κάτι από την λάμψη του συμπατριώτη της, ειδώλου και συμπαίκτη της στο Hopman Cup του Περθ, Ρότζερ Φέντερερ, έχει “κλέψει” η Μπελίντα Μπένσιτς στο φετινό Dubai

Championships!

Στο κορτ όπου ο τεράστιος Ελβετός μέντοράς της έχει κατακτήσει επτά τρόπαια, η νεαρή Ελβετίδα είναι ένα ματς μακριά από έναν πολύ σπουδαίο τίτλο που θα “αναζωογονήσει” τόσο την καριέρα της όσο και την κατάταξή της!

Μια καριέρα που ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά το 2015 όταν σε ηλικία μόλις 18 ετών κατακτούσε το Eastbourne και το Τορόντο!

Μετά λοιπόν την τρομερή εμφάνιση και νίκη κόντρα στη Σιμόνα Χάλεπ, η Μπένσιτς όχι μόνο δεν εφησύχασε αλλά συνέχισε ακόμα πιο δυναμικά κερδίζοντας την αήττητη εδώ και δύο χρόνια στο Ντουμπάι, Ελίνα Σβιτολίνα, με 6-2, 3-6, 7-6(3) για την πρόκριση στον σούπερ τελικό του Σαββάτου κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα!

Η Ουκρανή αντίπαλός της, μάλιστα, σέρβιρε για το ματς στο 5-4 του τρίτου σετ αλλά η ανίκητη αυτήν την περίοδο, Μπένσιτς, της το στέρησε, έχασε τρία match point στο σερβίς της Σβιτολίνα στο 6-5 του τρίτου σετ αλλά αυτό δεν την πτόησε στο να πάρει τελικά μία ακόμα επική νίκη στο tie break που ακολούθησε.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα στη διοργάνωση, η 21χρονη αθλήτρια είχε σώσει έξι(!) match point κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα…

Το άστρο της Μπένσιτς την οδηγεί εκ του ασφαλούς, ήταν πάντως ισοπεδωτική στο πρώτο σετ κάνοντας ό,τι ήθελε την Σβιτολίνα που μετά από πολύ καιρό έμοιαζε αποσβολωμένη στο κορτ.

Η Ουκρανίδα έμεινε και με break πίσω στις αρχές του δεύτερου σετ αλλά εκεί έβγαλε την αντίδραση της πρωταθλήτριας, δίχως πάντως ακόμα να πείθει με την απόδοσή της.

Έστω και έτσι, η ισοφάριση έγινε πριν φτάσουμε στο σούπερ ωριαίο τρίτο σετ όπου η Σβιτολίνα είχε τα “κλειδιά” της νίκης σερβίροντας στο 5-4 αλλά λάθεψε οικτρά και τιμωρήθηκε από μια Μπένσιτς που “πετούσε φωτιές” με την αυτοπεποίθηση που έχει πάρει τις τελευταίες μέρες.

Το επίπεδο τένις που παίζει είναι ξεκάθαρα Τοπ10 το λιγότερο αυτήν την περίοδο και, αν συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει να δει τον εαυτό της σε αυτά τα “σκαλοπάτια” της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρασκευή, 22/2: Ημιτελικοί Dubai Championships

Kvitova (Czech Republic) beat Sieh (Taipei) 3-6 6-2 6-4
Bencic (Switzerland) beat Svitolina (Ukraine) 6-2 3-6 7-6(3)

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP(+2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Αποθεώστε την Μπένσιτς! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα