Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς – VIDEO

Ακόμα και ο ίδιος ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ είναι έκπληκτος με την εξέλιξη που έχει τον τελευταίο χρόνο

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έχει γνωρίσει το τένις, τις τελευταίες 10ετιες.

Πριν καν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ βρίσκεται στην αποκορύφωση της πρώιμης καριέρας του και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει!

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, βρισκόταν στο Νο172 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας μόλις μια νίκη σε επίπεδο ATP Tour. Πλέον, από το career high No21 της κατάταξης, ο 18χρονος

Καναδός έχει κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό και μετά τη νέα νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά, έγινε ο νεότερος τα τελευταία 20 χρόνια που φτάνει στα ημιτελικά του Queen’s Championships.

Πως εξηγεί ο ίδιος την εξέλιξή του αυτή, τους τελευταίους 12 μήνες;

“Νομίζω είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, όλα αυτά τα χρόνια. Πέρυσι έκανα κάποιες νίκες ακόμα και κόντρα σε Top20 παίκτες, όμως δεν μπορούσα να δώσω συνέχεια στα αποτελέσματα, σε μια γεμάτη εβδομάδα, σε ένα ολόκληρο τουρνουά. Πλέον, έχω βρει το ρυθμό μου και τα καταφέρνω σε σταθερή βάση. Βρίσκομαι στο σωστό δρόμο και κάπως έτσι εξηγείται η ραγδαία εξέλιξή μου τον τελευταίο χρόνο” δηλωσε ο Αλιασίμ μετά τη σπουδαία επικράτηση επί του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Fever Tree Championships, ενός από τα πιο ιστορικά τουρνουά στο tour.

Ήταν η 2η νίκη του Αλιασίμ επί του Τσιτσιπά σε επίπεδο ATP Tour και η 5η συνολικά, συμπεριλαμβανομένου των junior συναντήσεών τους, αναγκάζοντας τον Στέφανο να παραδεχθεί την ανωτερότητα του αντίζηλού του.

Ο Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (17:00GR) τον Φελισιάνο Λόπεζ στο 2ο ημιτελικό του Queen’s και σε περίπτωση νίκης, θα σπάσει το φράγμα του top20.

Αν καταφέρει να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης, θα είναι ο 4ος τελικός του μέσα στο 2019 και ο δεύτερος σε τουρνουά της σειράς ATP 500, όπως έκανε στο χώμα του Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

“Γι’αυτό ακριβώς εργάζομαι σκληρά. Για να παίζω αυτά τα παιχνίδια, σε αυτά τα τουρνουά. Νιώθω έτοιμος και κατάλληλα προετοιμασμένος ενώ πλέον έχω αποκτήσει και εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Διαχειρίζομαι καλύτερα τις κρίσιμες καταστάσεις και είμαι πιο ήρεμος. Αυτό είναι το κλειδί φέτος” πρόσθεσε ο ταλαντούχος άσος.

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα