Εγκατέλειψε ο Τζόκοβιτς! Στην 8αδα ο Βαβρίνκα – VIDEO

08:27 2/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο λαβωμένος Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον απόλυτα προσηλωμένο Σταν Βαβρίνκα και έμεινε εκτός υπεράσπισης του τίτλου, εν μέσω αποδοκιμασιών

Νέο πρωταθλητή αναζήτα, πλέον, το Αμερικανικό Όπεν. Ο κάτοχος του τίτλου και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης αφού από τη μια είχε έναν εξαιρετικό αντίπαλο που ήταν αποφασισμένος για τη νίκη και από την άλλη το πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο που τελικά αποδείχθηκε σοβαρότερο.

Ο Σταν Βαβρίνκα, χωρίς να επηρεαστεί από την άβολη κατάσταση και το θέμα που αντιμετώπιζε ο Νόλε,

είδε τον αντίπαλό του να εγκαταλείπει το ματς όταν βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 6-4, 7-5, 2-1 μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο tour, μετά τον τελικό τους στο US Open 2016 όπου και πάλι ο Βαβρίνκα είχε κάνει την υπέρβαση, κερδίζοντας τον Σέρβο υπεραθλητή.

“Δεν είναι ο τρόπος που θες να κερδίσεις ένα ματς. Είναι κρίμα για τον Νόβακ. Είναι ένας καλός φίλος και ένας σπουδαίος πρωταθλητής. Έχουμε δώσει σπουδαίες μάχες μαζί. Θελω να κρατήσω το σημερινό επίπεδό μου. Έπαιξα πολύ καλό τένις. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα” είπε ο Stan the Man στην on-court συνέντευξή του.

O 34χρονος Βαβρίνκα, Νο24 της παγκόσμιας κατάταξης, πέτυχε την 5η του νίκη σε 26 ματς με τον Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, για 5η φορά στις έξι πρόσφατες συμμετοχές του στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα συναντήσει τον υπερφορμαρισμένο, Ντανίλ Μεντβέντεφ που κέρδισε με 3-6, 6-3, 6-2, 7-6(2) του Γερμανού qualifier, Ντένις Κέπφερ.

Αντίθετα, ο Τζόκοβιτς δεν είχε χάσει πριν τα προημιτελικά στο Flushing Meadows από το 2006, όταν ήταν μόλις 19 ετών!

“Ο πόνος ήταν σταθερός εδώ και εβδομάδες. Κάποιες μέρες πιο έντονος, κάποιες λιγότερο. Μερικές φορές τα παυσίπονα έπιαναν και μερικές όχι” είπε ο Τζόκοβιτς ο οποίος ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει και στο 2ο γύρο της διοργάνωσης απέναντι στον Λοντέρο, όμως στον επόμενο αγώνα του απέναντι στον Κούντλα, δεν έδειξε κανένα σημάδια τραυματισμού.

Στα της αναμέτρησης, ηταν εμφανές το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε ο Νόλε καθώς υπήρχαν αρκετά αβίαστα λάθη, ειδικά από την πλευρά του backhand όπου εντοπιζόταν το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά και φυσικά από τη γραμμή του σερβίς.

Το break στο 5ο game του εναρκτήριου σετ, έδωσε προβάδισμα στον Στάνισλας Βαβρίνκα ο οποίος και πιο σταθερός ήταν από τον Τζόκοβιτς αλλά και πιο αποτελεσματικός στις επιθέσεις του με τον Ελβετό να ανατρέπει το προβάδισμα με 3-0 και 4-1 games του Σέρβου στο 2ο σετ, δείχνοντας μεγάλη επιμονή και αποφασιστικότητα.

Με την ολοκλήρωση του 2ου σετ, ο Τζόκοβιτς ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, όμως το μασάζ στον αριστερό ώμο δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα. Μόλις έχασε το σερβίς του στο 3ο game, με double fault, πήγε έδωσε το χέρι του στο διαιτητή, αγκάλιασε τον Βαβρίνκα και αποχαιρέτησε το Αμερικανικό κοινό που δεν φάνηκε να δέχεται την απόφασή του…

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Εγκατέλειψε ο Τζόκοβιτς! Στην 8αδα ο Βαβρίνκα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα