Απόστολος Τσιτσιπάς: “Ήταν απίστευτη εβδομάδα στο Τορόντο”

Το Rogers Cup του Καναδά, ήταν η καλύτερη στιγμή του Στέφανου Τσιτσιπά το 2018, σύμφωνα με τον πατέρα του, Απόστολο

Σε συνέντευξή του στο Sport360, ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε για τη φανταστική σεζόν που πραγματοποίησε ο Στέφανος στο ATP World Tour και χαρακτήρισε την εβδομάδα στο Τορόντο, ως την κορυφαία στιγμή του γιου του.

Εκείνη την εβδομάδα, ο Stef

κέρδισε τέσσερις Top10 τενίστες (Τιμ, Ζβέρεφ, Τζόκοβιτς, Άντερσον) και αγωνίστηκε στον πρώτο του Masters τελικό όπου ηττήθηκε απ’τον Ράφαελ Ναδάλ.

“Χρειάστηκε απίστευτη δύναμη για να καταφέρει κάτι τέτοιο. Κυρίως πνευματικά. Ήταν πολύ εμπνευσμένος εκείνη την εβδομάδα. Υπήρχαν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες που τον στήριζαν κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα. Ένιωσε ότι έχει έναν επιπλέον λόγο να παίζει καλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους πρωταθλητές. Ίσως είναι ακόμα πιο σημαντικό από τα λεφτά ή από την κατάταξη. Ο τρόπος που του συμπεριφέρονταν στο Τορόντο, ήταν απίστευτος” είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος.

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, αναφέρθηκε και στη κόντρα του γιου του με τον Νικ Κύργιο στα μέσα της χρονιάς, όταν ο Ελληνοαυστραλός τενίστας είχε υποτιμήσει τον Έλληνα άσο στο twitter για το γεγονός ότι του άρεσε να παρουσιάζει βίντεο στο youtube από τα ταξίδια του.

“Είναι δύσκολο για τον Νικ να κάνει τη δουλειά του επαγγελματία τενίστα γιατί αυτή η δουλειά σου παίρνει όλο τον ελεύθερο χρόνο. Για τον Στέφανο ελεύθερος χρόνος σημαίνει να κάνει κάτι που θα τον βοηθήσει να είναι δημιουργικός και να έχει μια ισορροπία. Ο ελεύθερος χρόνος του Κύργιου είναι να παίζει μπάσκετ. Οπότε είναι διαφορετική η προσέγγιση. Δεν του παίρνει πολύ χρόνο γι’αυτό.

Για τον Στέφανο, να κάνει ένα μοντάζ ενός vlog, μπορεί να του πάρει και εβδομάδες. Είναι περίπλοκο” υπογράμμισε ο Απόστολος.

Τέλος, αναφερόμενος για την καλοσύνη του γιου του, ο Απόστολος είπε: “Ο Στέφανος είναι ένα πολύ καλό παιδί. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι θέλει να γίνει το Νο1 στον κόσμο, όμως την ίδια στιγμή εύχεται και σε άλλους τενίστες να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο, γιατί παλεύουν επίσης γι’αυτό. Αυτό είναι καλό σκεπτικό και μια ωραία προσέγγιση στη ζωή”

The post Απόστολος Τσιτσιπάς: “Ήταν απίστευτη εβδομάδα στο Τορόντο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα