Απόστολος Τσιτσιπάς: “Δεν έχουμε πετύχει όλους στους στόχους με τον Στέφανο”

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε σε ισπανικό Μέσο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, για το coaching, αλλά και για το αν ήρθε η στιγμή να κάνει ένα βήμα πιο πίσω δίνοντας χώρο σε έναν άλλον προπονητή να αναλάβει τον Τσιτσιπά. 

“Ακόμα πιστεύω ότι δεν τα έχουμε δώσει όλα. Δεν έχουμε πετύχει ακόμα όλους τους στόχους μας. Έχουμε καλέσει κάποιους προπονητές στην ομάδα, αλλά όποιος και να έρθει πρέπει να γνωρίζει ότι όλο αυτό θα είναι ανάμεσα σε τρία άτομα: τον Στέφανο, τον προπονητή και εμένα.”

“Ξέρω πολύ καλά τον γιο μου. Ξέρω πως σκέφτεται και ξέρω τι πρέπει να του πω για να

τον εμψυχώσω. Μερικές φορές χρειάζεται μόνο μια λέξη για να αλλάξει το παιχνίδι ενός παίκτη. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος προπονητής θα μπορέσει να βρει αυτές τις λέξεις για να αποδώσει σωστά το νόημα. Ωστόσο, η ομάδα μας δεν αποτελείται μόνο από μένα. Έχουμε μερικούς εξαιρετικούς ανθρώπους από πίσω που μας βοηθούν προκείμενου ο Στέφανος να είναι πάντα έτοιμος στους αγώνες του και να κερδίζει τις μάχες του.”

Για το on court coaching ο Απόστολος Τσιτσιπάς τόνισε: “Δόξα τω Θεώ το coaching επιτρέπεται πλέον στο τένις. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν καταλάβαινε. Ο κώδικας της ATP ξεκαθάριζε πάντα ότι ένα άτομο που βρίσκεται στο box ενός παίκτη έχει το δικαίωμα να τον εμψυχώσει ή να τον στηρίξει κατά τη διάρκεια του αγώνα.”

“Για μένα είναι μια σημαντική βοήθεια για τον παίκτη στην προσπάθεια που κάνει για να βγει από ένα συναισθηματικό αδιέξοδο που μπορεί να βρεθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Γιατί στην WTA επέτρεψαν στους προπονητές να μπουν ακόμα και μέσα στο court. Επομένως δεν είχε νόημα να μην επιτρέψει το coaching η ATP θα πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες.”

Όσο για το πόσο δύσκολο είναι ο διπλός ρόλο προπονητή-πατέρα: “Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα είναι να βλέπω τον Στέφανο να είναι άσχημα συναισθηματικά. Μάλιστα υπήρξαν στιγμές που ως πατέρας έχω αναρωτηθεί: “γιατί έσυρα τον γιο μου σε όλο αυτό;”. Αλλά είναι φυσιολογικό. Στη ζωή εξάλλου υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και αλλαγές συναισθημάτων.”

The post Απόστολος Τσιτσιπάς: “Δεν έχουμε πετύχει όλους στους στόχους με τον Στέφανο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απόστολος Τσιτσιπάς, “Δεν, Στέφανο”,apostolos tsitsipas, “den, stefano”