Stockholm Open: Ο Τσιτσιπάς έτοιμος για τον 10ο τίτλο (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Δανό και Νο27 του κόσμου Χόλγκερ Ρουν στον τελικό του Stockholm Open (16:30 GR) έχοντας ως στόχο τον 10ο τίτλο καριέρας στο Tour, αλλά και τον 3ο τη φετινή σεζόν σε 7 τελικούς. 

Ο Έλληνας τενίστας, που παραμένει αήττητος στο τουρνουά με ρεκόρ 7-0, έφτασε στον τελικό της Κυριακής χωρίς να χάσει set και είναι έτοιμος να γίνει ο 7ος παίκτης στο Tour (φέτος) που κατακτά τίτλο χωρίς να παραχωρήσει set.

Επιπλέον

ο Τσιτσιπάς θέλει να γίνει ο μοναδικός παίκτης στο Tour τη φετινή χρονιά που θα κατακτήσει δύο τίτλους αγωνιζόμενος με wild card μετά από τον τίτλο στη Μαγιόρκα, αλλά και ο 2ος πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που θα κατακτήσει τίτλο φέτος και στις τρεις επιφάνειες. 

Η πορεία του Τσιτσιπά μέχρι τον τελικό 

1R: bye2R: Κρεσί 7-6(5), 7-6(12)QF: Ίμερ 7-5, 6-3SF: Ρουσουβουόρι 7-5, 6-3

Από τη μεριά του ο Χόλγκερ Ρουν, μετά από την εκπληκτική ανατροπή στον ημιτελικό κόντρα στον Άλεξ ντε Μινόρ, θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 2o τίτλο καριέρας, μετά το Μόναχο τον περασμένο Απρίλιο, τον οποίον όμως κατέκτησε…άκοπα μετά την εγκατάλειψη του Μπόουτικ φαν ντε Ζάντσχουλπ στα μέσα του 1ου set

Για τον Δανό, όπως και για τον Τσιτσιπά (Αστάνα), αυτός είναι ο 2ος σερί τελικός έπειτα από το indoor της Σόφιας όπου ηττήθηκε από τον Ελβετός Μαρκ Αντρέα Χούσλερ και μάλιστα μέσα από μεγάλες νίκες όπως αυτή κόντρα στον Κάμερον Νόρι στα προημιτελικά, αλλά και του Άλεξ ντε Μινόρ στα ημιτελικά.

Η πορεία του Ρουν στον τελικό

1R: Μοντέιρο 7-5, 6-22R: Γκαρίν 7-6(2), 6-1QF: Νόρι 6-7(4), 6-3, 6-3SF: Ντε Μινόρ 4-6, 7-6(1), 7-5

Θυμίζουμε ότι στη μοναδική τους αναμέτρηση, στο 4ο γύρο του φετινού Roland Garros ο Ρουν ήταν ο μεγάλος νικητής με 3-1 set.

Να σημειωθεί ότι οι δύο παίκτες, που προπονούνται στις ακαδημίες Μουράτογλου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στα διπλά του ATP Masters 1000 στο Παρίσι μετά από δύο εβδομάδες, κάτι που έκαναν για πρώτη φορά στο ATP Masters 1000 στο Σινσινάτι φτάνοντας στα ημιτελικά, με τον Τσιτσιπά να αποσύρει τη συμμετοχή του λόγω της παρουσίας του στο μονό του τελικού. 

STOCKHOLM OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW| OOP (-1h)

The post Stockholm Open: Ο Τσιτσιπάς έτοιμος για τον 10ο τίτλο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα