Αποκλεισμός-έκπληξη για Ζαμπέρ! (vids)

H πρωταθλήτρια της Μαδρίτης και η φιναλίστ της Ρώμης κι ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού Roland Garros, Ονς Ζαμπέρ γνώρισε την ήττα από την εξαιρετική Πολωνή Μάγκντα Λινέτ με 3-6, 7-6(4) 7-5 μετά από 2,5 ώρες μένοντας πρόωρα εκτός διοργάνωσης! 

Η Τυνήσια, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 47 αβίαστα λάθη, αν και κατάφερε να προηγηθεί στο ματς, στα δύο επόμενα set ήταν πραγματικά αγνώριστη με πολλά λάθη, πολλές λάθος επιλογές τραγική

στα overhead χτυπήματα απέναντι στην Λινέτ, η οποία ήταν κυρίαρχος στο court.

A battle on Chatrier #RolandGarros pic.twitter.com/fy2N6eGx8V

Roland-Garros (@rolandgarros) May 22, 2022

Μάλιστα η Λινέτ, μετά το 1ο set, πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ έχοντας ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, ωστόσο αυτό δεν την απέτρεψε από τα να φτάσει στην ανατροπή και σίγουρα σε μια από τις πιο μεγάλες νίκες στην καριέρα της. 

Η Ζαμπέρ φάνηκε πιο ουσιαστική και αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break (3/3) φτάνοντας στην κατάκτηση του 1ου set μέσα σε 37 λεπτά. 

Από εκεί και πέρα και στα επόμενα 2 sets η Ζαμπέρ δεν είχε τις ευκαιρίες μεν για να σπάσει το service της Λινέτ (1/6), αλλά η Πολωνή έβρισκε τις λύσεις. Η Πολωνή αφού έσβησε 4 break-points στο 2ο set, έφτασε στην ισοφάριση στο tie-break παρά το γεγονός ότι η Ζαμπέρ βρέθηκε μπροστά με 3/1. 

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Τυνήσια η Λινέτ βρήκε και break στο decider set (4-2), ωστόσο η Ζαμπέρ απάντησε αμέσως μειώνοντας σε 4-3 και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 4-4 έφερε το set σε πλήρη ισορροπία. 



Όλα κρίθηκαν τη στιγμή που η Ζαμπέρ σέρβιρε για να μείνει στο παιχνίδι για 2η φορά (6-5), προηγήθηκε με 30/0 και 40/15, όμως με τρία αβίαστα λάθη κι έναν winner η Λινέτ κατάφερε να βρει το καθοριστικό break που της χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στον 2ο γύρο στην πρώτη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά. 

Η Πολωνή που προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros για 4η φορά στην καριέρα της και 2η συνεχόμενη θα παίξει στις “64” είτε κόντρα στην Μαρτίνα Τρεβιζάν, είτε απέναντι στην Χάριετ Νταρτ.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Αποκλεισμός-έκπληξη για Ζαμπέρ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα