Απίστευτο: Δυο Golden Slams στα αμαξίδια (vids)

Απίθανα πράγματα στο φετινό US Open. Το βράδυ της Κυριακής, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του σπουδαίου τελικού στο ανδρικό ταμπλό, ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, γράφτηκε ιστορία στα ταμπλό των αμαξιδίων.

Τόσο ο Ντίλαν Άλκοτ στους άνδρες, όσο και η Ντίντι ντε Γκρουτ στις γυναίκες, πέτυχαν κάτι εξωπραγματικό. Κατέκτησαν αμφότεροι Golden Slam!

Πρώτα η 24χρονη Ολλανδή, έφτασε στον τίτλο του US Open

κερδίζοντας στον τελικό τη Νο2 του ταμπλό από την Ιαπωνία, Γιούι Καμίγι με 6-3, 6-2 και έγινε η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να πετύχει το Golden Slam στη 40χρονη ιστορία του circuit.

Νωρίτερα φέτος, η Ντε Γκρουτ κατέκτησε Αυστραλιανό Όπεν, Roland Garros, Wimbledon και το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την Κυριακή, ολοκλήρωσε την θριαμβευτική της σεζόν στη Νέα Υόρκη.

Αυτός ήταν ο 12ος Grand Slam τίτλος για τη Νο1 κόσμου, που έχει κατακτήσει Calendar Slam και στο διπλό, το 2019. Φυσικά, έλειπε το χρυσό των Παραολυμπιακών, για να κάνει το Golden Slam και τότε.

Λίγες στιγμές αμέσως μετά την ιστορική επιτυχία της Ολλανδής, την μιμήθηκε ο πολύπειρος Αυστραλός και θρύλος του τένις με αμαξίδιο, Ντίλαν Άλκοτ.

Ο 30χρονος έγινε ο πρώτος άνδρας που πετυχαίνει Golden Slam στο circuit, αφού κέρδισε στον τελικό τον Νιλς Βινκ από την Ολλανδία, με 7-5, 6-2. Τους 15 Major τίτλους έφτασε ο Άλκοτ με αυτή την επιτυχία.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι και ο Αυστραλός είχε κάνει Calendar Slam το 2019, στο διπλό! Όπως και στην περίπτωση της Ντε Γκρουτ, όμως, έλειπε το χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο για να γίνει… Golden.

US OPEN MEN’S WC SINGLES DRAW l WOMEN’S WC SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Απίστευτο: Δυο Golden Slams στα αμαξίδια (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα