Ολυμπιακός: Τι έφερε την… γκίνια;

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με τρόπο αφοπλιστικό, που δεν αφήνει χώρο για δικαιολογίες. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν απέναντι στους Πειραιώτες με ένα νεανικό σύνολο που παρουσίασε τις αναμενόμενες αδυναμίες, αλλά και προτερήματα. Η ομάδα του Μίτσελ αντί να σημαδέψει στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, μπήκε στο ματς χωρίς ξεκάθαρο πλάνο και έπρεπε να τη σοκάρει

το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου για να πάρει μπροστά.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έπρεπε, όμως έλειπε η αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα και προσπάθεια. Αν δεν είχε έρθει το γκολ του Χάμες, το σκορ θα είχε άλλη έκταση, κατά τη γνώμη μου, με βάση την εικόνα των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόταν με ευκολία τους ανοικτούς χώρους και το 1-2 αποτέλεσε λογική εξέλιξη.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, όμως οι παίκτες μεταξύ τους θεωρούν πως τους κατατρέχει μια “γκίνια” επιθετικά και αμυντικά. Προφανώς υπάρχει ο παράγονας τύχη στον αθλητισμό, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει διαμορφώσει ο ίδιος τη μοίρα του τη φετινή σεζόν με βάση τις επιλογές σε προπονητές, σε στελέχη και ρόστερ. Το -10 δεν μαζεύεται εύκολα, αλλά για τον Ολυμπιακό πρέπει να επανακαθοριστούν οι στόχοι σε ρεαλιστικά πλαίσια και φυσικά να προκύψει μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία βελτίωση. Όσο αναζητούνται τα αίτια της αποτυχίας στην… γκίνια ή σε άλλα φαντασιακά σενάρια, η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη και σε σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα