Άννακον: ”Ο Φέντερερ «είχε» τον Ναδάλ το 2011 στο Roland Garros”

Ο Πολ Άννακον, ο οποίος ήταν ο προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ από το 2010 ως και το 2013, σε συνέντευξη του τόνισε πώς ο Ελβετός θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του Roland Garros το 2011.

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια που είχε προπονητή τον Πολ Άννακον, κατάφερε να κερδίσει δύο φορές τους ATP Finals, ενώ κέρδισε και το Γουίμπλεντον το 2012. Η χρυσή ευκαιρία

του Ελβετού να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, «Βασιλιά» της χωμάτινης επιφάνειας ήταν το 2011, σύμφωνα με τον Άννακον. Ο Φέντερερ είχε την δυνατότητα να κατακτήσει το δεύτερο του Roland Garros, μετά τη κατάκτηση του 2009.

Για να περάσει στον μεγάλο τελικό του 2011 στο Γαλλικό Όπεν, ο Φέντερερ ξεπέρασε το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά κερδίζοντας με 3-1 σετ και παίζοντας κατά διαστήματα φοβερό τένις, μη αφήνοντας περιθώρια στον Σέρβο. Η εμφάνιση αυτή έδωσε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στον Φέντερερ ενόψει του μεγάλου τελικού, απέναντι στον «Ράφα».

Ο Ναδάλ κατάφερε να επικρατήσει του μεγάλου του αντιπάλου με 7-5, 7-6(3), 5-7, 6-1, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε τρεις ώρες και 40 λεπτά. Το σκορ αν μη τι άλλο φανερώνει ότι ο Φέντερερ κατάφερε να πιέσει αρκετά τον Ισπανό, ωστόσο σε καίρια σημεία ο αντίπαλος του, είχε τις απαντήσεις.

Σύμφωνα με τον Πολ Άννακον, ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε στα όρια του τον Ράφαελ Ναδάλ

Ίσως, η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ρότζερ Φέντερερ να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο Γαλλικό Όπεν το 2011. Ο Φέντερερ έπαιξε φοβερό τένις, προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλο του με το aggressive στυλ παιχνιδιού του και τα πολύ επιθετικά χτυπήματα, όμως ο Ισπανός έδειξε για ακόμη μια φορά, το πόσο ξεχωριστός αποδεικνύεται στη χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Πολ Άννακον, στάθηκε στο σημείο του πρώτου σετ, όταν ο Φέντερερ προηγούνταν με 5-2 στα games και είχε μπροστά του ένα σετ ποιντ, στο σερβίς του Ναδάλ. Όμως, ο «Ράφα» κατάφερε ακόμη και εκεί να βρει τις λύσεις και παίζοντας εξαιρετικά μερικούς πόντους, βγάζοντας απίστευτες άμυνες να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει εκείνος το εναρκτήριο σετ, στερώντας αυτή την ευκαιρία από τον Φέντερερ.

”Ο Ρότζερ είχε το προβάδισμα με 5-2, είχε δημιουργήσει τις συνθήκες να κερδίσει το πρώτο σετ, πιέζοντας τον Ράφα και μη δίνοντας του περιθώρια να αντιδράσει. Όμως ο Ναδάλ, είναι κάτι το μοναδικό στη χωμάτινη επιφάνεια, έχει πάντα τον τρόπο να βγαίνει από τις δύσκολες καταστάσεις.” τόνισε ο Πολ Άννακον.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Άννακον: ”Ο Φέντερερ «είχε» τον Ναδάλ το 2011 στο Roland Garros” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα