Ανήσυχη για τη Σουάι Πενγκ η Οσάκα

Την ανησυχία της για το που βρίσκεται η συνάδελφός της Σουάι Πενγκ, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο του Κινέζικου καθεστώτος, εξέφρασε η Ναόμι Οσάκα.

Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam Γιαπωνέζα, με ανάρτησή της στα social media και με το hashtag #WhereIsPengShuai, εξέφρασε την ελπίδα της ότι η Πενγκ και η οικογένειά της είναι καλά στην υγεία τους ενώ δήλωσε σοκαρισμένη από την όλη υπόθεση.

“Πληροφορήθηκα

πρόσφατα ότι η μια συνάδελφός μας αγνοείται από τη στιγμή που αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η λογοκρισία δεν είναι ποτέ εντάξει, με οποιοδήποτε κόστος. Ελπίζω η Peng Shuai και η οικογένειά της να είναι ασφαλείς και εντάξει. Είμαι σοκαρισμένη” έγραψε χαρακτηριστικά η Οσάκα.

. #WhereIsPengShuai pic.twitter.com/51qcyDtzLq

— NaomiOsaka大坂なおみ (@naomiosaka) November 16, 2021

H Σουάι Πενγκ που έχει κατακτήσει δύο Grand Slam στο διπλό, κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και έκτοτε αγνοείται.

Η κινητοποίηση της WTA και της ATP ήταν άμεση και έχει σημάνει παγκόσμιος τενιστικός συναγερμός για τη διελεύκανση της υπόθεσης, καλώντας τις Κινέζικες αρχές να διεξάγουν έρευνα.

Ο Πρόεδρος της WTA, Στιβ Σίμον είπε στους New York Times ότι καμία τενίστρια από το tour δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με την Πενγκ, ωστόσο αποκάλυψε ότι η ενημέρωση που έχει από την Κινέζικη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης είναι πως η Κινέζα τενίστρια είναι καλά και ασφαλής.

The post Ανήσυχη για τη Σουάι Πενγκ η Οσάκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα