Αναμένεται διαμάχη Φέντερερ-ΝΙΚΕ

Παρά το γεγονός ότι ο Ρότζερ Φέντερερ δήλωσε πεπεισμένος για την “μεταφορά” των δικαιωμάτων του logo RF στα δικά του χέρια τον επόμενο Μάρτιο, η NIKE δεν θα αφήσει να γίνει τόσο εύκολα αυτή η διαδικασία.

Έτοιμος για έναν νέου τύπου αγώνα αναμένεται να είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, αυτή τη φορά νομικής φύσης με τον για χρόνια συνεργάτη του, τη NIKE!

H ειδική νομικός στα θέματα δικαιωμάτων (όπως είναι το logo) ανάμεσα σε εταιρείες και πρόσωπα, Ζακλίν Πανγκ, μίλησε για το θέμα

και θεωρεί πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρέθεσε ο “Βασιλιάς”.

“Η NIKE βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Τα αρχικά κανονικά της ανήκουν από το 2010 αλλά ακόμα και αν τα κρατήσει και αποξενωθεί ο κόσμος του Φέντερερ από τα προϊόντα και την εξέλιξη αυτή, θα είναι μία “Πύρρειος” νίκη για την εταιρεία”.

“Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το συμβόλαιο ανάμεσα στον Φέντερερ και τη NIKE και τι προέβλεπε σε τέτοια περίπτωση αν το έχουν συμπεριλάβει. Για μένα, η NIKE έχει ισχυρή νομική θέση. Της ανήκουν τα δικαιώματα. Μάλιστα, μπορεί να απαγορεύσει σε τρίτες εταιρείες (UNIQLO) να τα χρησιμοποιήσουν” πρόσθεσε.

“Ο Φέντερερ μίλησε με πολλή αυτοπεποίθηση ότι θα το δοθούν τα δικαιώματα και σχετικά σύντομα. Μπορεί να έχει ήδη γίνει συζήτηση με τη NIKE. Μπορεί να μην έχει γίνει τίποτα και να ασκεί δημόσια πίεση στην εταιρεία χρησιμοποιώντας φυσικά τη δημοφιλία του. Θα δούμε.” κατέληξε.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως αυτός ο αγώνας “εκατομμυρίων” που διεξάγεται εκτός κορτ και έχει σαν επίκεντρο τον Μαέστρο!

Κώστας Αϊτάκης

The post Αναμένεται διαμάχη Φέντερερ-ΝΙΚΕ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα