“Αν δεν έπαιζε ο Φέντερερ, ο Ναδάλ θα είχε αποσυρθεί”

12:35 1/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Φρανσίσκο Ρόιγκ, συνεργάτης του Ράφα Ναδάλ από το 2005 και έπειτα, μίλησε σε συνέντευξή του σε Ισπανικό μέσο για την μάχη Φέντερερ-Ναδάλ, τις συζητήσεις που είχε με τον Ισπανό παλαιότερα στα αποδυτήρια και το επικείμενο Wimbledon…

Ο 50χρονος Ισπανός προπονητής, Φρανσίσκο Ρόιγκ, συνεργάζεται τα τελευταία 13 χρόνια με τον Ραφαέλ Ναδάλ σε επαγγελματικό επίπεδο όντας στο προπονητικό team του “Matador”.

Ο Ρόιγκ έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη πρόσφατα στην

Movistar Plus, μιλώντας τόσο για τον ίδιο τον 32χρονο πρωταθλητή και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτήν την στιγμή, όσο και για την σχέση του με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Το πρώτο πράγμα που μπορώ να πω για τον Ράφα, είναι ότι νιώθω ευγνώμων που μπορώ να δουλεύω μαζί του. Είναι ένα φαινόμενο, ένας από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών. Αυτό που με κερδίζει περισσότερο από όλα είναι η επιμονή του να ξεπερνάει τις δυσκολίες.

Θυμάμαι όταν το 2005 του είπαν πως ίσως δεν θα μπορούσε να παίξει τένις ξανά στην ζωή του λόγω τραυματισμού στο πόδι και 13 χρόνια μετά είναι στην κορυφή του κόσμου. Το 2007 σε μια συζήτηση που είχαμε στα αποδυτήρια του Queen’s, τον ρώτησα πόσα Grand Slam νομίζει πως μπορεί να κατακτήσει στην καριέρα του.

Γέλασε και μου απάντησε, έξι, επτά ή οκτώ. Τότε του απάντησα κατευθείαν, πως είναι καλύτερος από αυτούς που έχουν κερδίσει μέχρι οκτώ Grand Slams, οπότε του είπα πως μπορεί να κερδίσει δέκα με 12.

Όταν τον ρώτησα μέχρι πόσο ετών νομίζει πως μπορεί να παίζει, μου απάντησε 27. Του έλεγαν πως δεν θα μπορέσει να παίξει περισσότερο, γιατί είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, τους διέψευσε όλους όμως.

Όσον αφορά την μάχη του με τον Φέντερερ, πιστεύω πως αν ο Ελβετός δεν αγωνιζόταν ακόμη, ο Ράφα θα είχε αποσυρθεί από το τένις. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο επικείμενο Wimbledon, αλλά να ξέρετε πως ο Ναδάλ είναι εξαιρετικός στο γρασίδι, δεν θα με εντυπωσιάσει αν κατακτήσει κι αυτό το τουρνουά”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Αν δεν έπαιζε ο Φέντερερ, ο Ναδάλ θα είχε αποσυρθεί” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα