Αν μπορεί κάποιος, είναι αυτός…

Μπορεί ο Ρότζερ Φέντερερ να σταματήσει το τρένο του Νόβακ Τζόκοβιτς που μετράει 21 σερί νίκες στο tour; Η απάντηση σήμερα στον Τιτάνιο ημιτελικό του Παρισιού

Το ματς που περίμενε ολόκληρος ο τενιστικός κόσμος, μόλις έγινε γνωστή η κλήρωση του Paris Masters, είναι γεγονός!

Δύο εκ των κορυφαίων τενιστών στην ιστορία του αθλήματος, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, θα αναμετρηθούν στο δεύτερο ημιτελικό (17:30GR-COSMOTE SPORT 6HD) του Paris

Masters, σε ένα ματς που το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Τον πρώτο λόγο έχει το γόητρο…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν έχει χάσει αγώνα από την ημέρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς του “συστήθηκε” στον 3ο γύρο του Rogers Cup στον Καναδά, το πρώτο 10μερο του Αυγούστου και μετά τη σπουδαία ανατροπή επί του Μάριν Τσίλιτς την Παρασκευή, μετράει 21 σερί νίκες στο tour.

Από τη Δευτέρα, ο Νόλε θα επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, χάρη στην εκπληκτική του πορεία από το Wimbledon και μετά αλλά και τον τραυματισμό του Ράφαελ Ναδάλ που δεν του έχει επιτρέψει να αγωνιστεί το τελευταίο δίμηνο.

Από την άλλη, ο Ρότζερ Φέντερερ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί στο Παρίσι, προερχόμενος από τον 3ο του τίτλο στη σεζόν και 99ο της καριέρας του στη Βασιλεία και σίγουρα ένα από τα κίνητρά του ήταν να σταματήσει την τρελή κούρσα του Σέρβου στο tour.

Η ισχυρότερη τενιστική προσωπικότητα που έχει γνωρίσει ο πλανήτης, έχει αντιμετωπίσει 328 διαφορετικούς τενίστες στα 1,435 παιχνίδια που έχει δώσει στην καριέρα του, όμως ο Τζόκοβιτς είναι αυτός που έχει συναντήσει τις περισσότερες φορές.

Αυτό θα είναι το 47ο meeting των δύο ανδρών, με τον Σέρβο να προηγείται 24-22 στις νίκες. Είναι μόλις η δεύτερη συνάντησή τους τους τελευταίους 33 μήνες και αυτό από μόνο του δημιουργεί μεγάλη προσδοκία και προσμονή για τη σημερινή τους αναμέτρηση.

Στο τελευταίο τους ραντεβού, πριν δύο μήνες περίπου, ο Τζόκοβιτς κέρδισε 6-4, 6-4 τον Φέντερερ στον τελικό του Cincinnati Masters 2018.

“Πάντα είμαι ενθουσιασμένος όταν παίζω απέναντί του, ειδικά τώρα που δεν έχουμε συναντηθεί πολλές φορές τελευταία. Ήρθα στο Παρίσι χωρίς προσδοκίες και για να παίξω 1-2 παιχνίδια, με το σκεπτικό ότι μπορεί να χάσω γρήγορα λόγω της κούρασης από τη Βασιλεία. Η προτεραιότητά μου είναι το Λονδίνο, όμως εδώ που έχω φτάσει θέλω να δω τι μπορεί να γίνει. Πρέπει να παίξω καλά στις κρίσιμες στιγμές. Ο Νόβακ έχει ένα φοβερό σερί, όμως εγώ ελπίζω να τον ανησυχήσω λίγο αύριο” είπε ο Φέντερερ μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη επί του Νισικόρι στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Λίγο νωρίτερα (15:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), στον πρώτο ημιτελικό του Παρισιού, ο Ντόμινικ Τιμ θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών στο tour, με τον Αυστριακό πρωταθλητή να ψάχνει τον τρίτο του Masters τελικό, θέλοντας να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο την εξασφάλιση της συμμετοχής του στο ATP Finals του Λονδίνου.

Ο Κατσάνοφ θα αγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό του σε Masters τουρνουά, μετά την ήττα από τον Ναδάλ στο Τορόντο. Έχει ήδη αποκλείσει δύο Top10 τενίστες στο Παρίσι (Νο9 Ίσνερ και Νο5 Ζβέρεφ).

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

The post Αν μπορεί κάποιος, είναι αυτός… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα