Αλύγιστος Αλκαράθ στον τελικό με ανατροπή! (vids)

21:08 7/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο μαγικός Κάρλος Αλκαράθ, μετά τον Ράφα Ναδάλ, κέρδισε και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον 19χρονο να επικρατεί με 6-7(5), 7-5, 7-6(5) μετά από θρίλερ 3,5 ωρών και απίστευτο παιχνίδι που ήταν συγκλονιστικό μέχρι το φινάλε.

Ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει στον τελικό της Μαδρίτης, αλλά και ο μοναδικός που καταφέρνει να κερδίσει back-to-back Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε χωμάτινη επιφάνεια!

Στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης, ο Νο7 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά τη νίκη του Γερμανού επί του Στέφανου

Τσιτσιπά στον 2ο ημιτελικό.



Ο ημιτελικός ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να “πληγώνει” το service του Τζόκοβιτς με τον Σέρβο να δυσκολεύεται να βρει πρώτο service κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ισπανός φτάνοντας σε break (1-0), ενώ στη συνέχεια με ένα δύσκολο hold, αφού χρειάστηκε να σβήσει break-point του Σέρβου, πήρε προβάδισμα με 2-0.

Ο Νο1 του κόσμου βρέθηκε και πάλι σε break-point στο 6ο game (30/40) ωστόσο με ένα αρχικά inside-in 146χλμ. και στη συνέχεια με δύο λάθη του Σέρβου, ο Αλκαράθ κατάφερε να βγει και πάλι από τη δύσκολη θέση διατηρώντας το προβάδισμα των 2 games (4-2). 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στις παραπάνω δύο περιπτώσεις ο Τζόκοβιτς το έκανε στην 3η και συγκεκριμένα στο 8ο game με τον Αλκαράθ να συνεχίζει να μην αισθάνεται άνετα από τη θέση του service και τον Σέρβο να παίρνει το χαμένο service πίσω ισοφαρίζοντας σε 4-4 έχοντας κερδίσει τους 8 από τους τελευταίους 10 πόντους.

Μ’ ένα ακόμη εύκολο hold και 13 σερί κερδισμένους πόντους στο service του, ο Τζόκοβιτς πήρε για 1η φορά το προβάδισμα στον ημιτελικό (5-4) υποχρεώνοντας τον Αλκαράθ να σερβίρει για την παραμονή στο set, την οποία διατήρησε και πάλι δύσκολα ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Το set κρίθηκε στο δραματικό tie-break εκεί όπου ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 5/1 και 6/2 τον Αλκαράθ να μειώνει σε 6/5 σβήνοντας δύο set-points, αλλά με το 20ο(!) αβίαστο λάθος του, έδωσε το set στον Τζόκοβιτς, ο οποίος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. 



Ισοφάριση Αλκαράθ με τον πόντο του τουρνουά

Στην αρχή του 2ου σκέλους του ημιτελικού ο Αλκαράθ άρχισε να βρίσκει ρυθμό στο service του, ενώ παράλληλα έφτασε και σε break-point στο 6ο game (30/40) μετά από ένα υποδειγματικό drop-shot, ωστόσο ο Σέρβος έσβησε την απειλή με τρία εξαιρετικά service ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Στο 9ο game ήταν η σειρά του Τζόκοβιτς να φτάσει σε break-point το οποίο όμως ο Αλκαράθ έσβησε με το 9ο πετυχημένο drop-shot διατηρώντας το προβάδισμα με 5-4. 

Ο Σέρβος θα απειλήσει και πάλι στο 11ο game με τον Ισπανό να σβήνει ένα ακόμη break-point κάνοντας εκπληκτικά πράγματα πάνω στο φιλέ και παίρνοντας κεφάλι με 6-5, για να “χτυπήσει” αμέσως μετά με το πρώτο break, μετά από το πρώτο game στο πρώτο set, χάρη σε έναν μαγικό πόντο κάνοντας το 7-5 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 με το 2ο set να ολοκληρώνεται με 19-4 winners υπέρ του Ισπανού! 



Η ολική ανατροπή

Στο 3ο set ήταν η σειρά του Ισπανού να πιέσει αφόρητα το service του Τζόκοβιτς, ο οποίος έσβησε 3 break-points στο 4ο game ισοφαρίζοντας σε 2-2 και ακόμα 2 στο 6ο φέρνοντας και πάλι το set στα ίσια (3-3).

Με τον Αλκαράθ να παίρνει προβάδισμα με 5-4 επιστρέφοντας από το 0/30, στη συνέχεια ο Ισπανός βρήκε το πρώτο match-point του αγώνα (30/40), ωστόσο ο Τζόκοβιτς κατάφερε να το σβήσει και να φτάσει σε ένα τεράστιο hold σε ένα game που κράτησε 10 λεπτά! 



Η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Αλκαράθ βρήκε γρήγορα mini break (2/0), το οποίο όμως ο Τζόκοβιτς πήρε γρήγορα πίσω με μια μεγάλη νίκη πάνω στο φιλέ μειώνοντας σε 3/2.

Η απάντηση από τον Αλκαράθ ήρθε με νέο mini break (4/2) με ένα εκπληκτικό backhand στην ευθεία με τον Τζόκοβιτς απλά να βάζει ρακέτα. 

Ο Αλκαράθ σέρβιρε για να φτάσει σε νέο match-point (5/3) ωστόσο μια απίστευτη επιστροφή του Τζόκοβιτς ο Αλκαράθ έστειλε τη μπάλα στο φιλέ (5/4). 

Το φινάλε γράφτηκε με τον Αλκαράθ να φτάνει στη νίκη με 7/5 παίρνοντας μια επική πρόκριση κερδίζοντας μέσα σε δύο ημέρες τους Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς φτάνοντας στον τελικό της Μαδρίτης μέσα σε αποθέωση! 



MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Αλύγιστος Αλκαράθ στον τελικό με ανατροπή! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα